У Крупи јасно зацртани планови: Циљају одбрану дупле круне

Дарко Пашагић
У Крупи јасно зацртани планови: Циљају одбрану дупле круне

БАЊАЛУКА - Пред наставак првенства у кањону Тијесно све је јасно - Крупа има само један циљ, а то је одбрана дупле круне у Републици Српској.

Изабраници Владимира Илића у прошлој сезони били су шампиони Прве лиге, али због недобијања лиценце нову сезону нису почели у Премијер лиги, већ опет у елити Српске, а били су и побједници најмасовнијег такмичења.

- На добром смо путу да одбранимо трон у Српској. Први дио првенства смо завршили као јесењи шампиони са четири бода предности у односу на најближег пратиоца Слободу из Новог Града, а у Купу смо стигли до полуфинала. То нам даје за право да можемо остварити оно што је планирано - истакао је шеф стручног штаба Крупе Владимир Илић.

Већ сада је јасно да уколико одбране шампионску титулу у кањону Тијесно желе да играју у Премијер лиги.

- За разлику од прошле сезоне сада нам се неће ништа испријечити на том путу. Наиме, сигуран сам да ћемо добити лиценцу, а једино што нам у овом тренутку недостаје су рефлектори. Међутим, прве године их не морамо имати. Уколико и то буде услов, као алтернативно рјешење понудићемо Градски стадион у Бањалуци, који послије постављања хибридне траве може да поднесе одигравање и више утакмица седмично. О томе смо већ разговарали са челницима Борца - нагласио је “алфа и омега” Крупе потпредсједник клуба Драгомир Илић.

Да се у Крупи систематски ради говори и податак да су у клуб доведена двојица премијерлигашких играча, Никола Дујаковић и Страхиња Бошњак, као и један веома талентовани фудбалер Милош Радаковић.

- Освјежили смо састав, у посљедња четири прелазна рока формирали смо респектабилан тим и мислим да је то прави пут. Имамо довољан фонд играча за тако нешто и вјерујем да ће Крупа у наредној сезони играти у Премијер лиги БиХ - нагласио је млади тренер Крупе.

У генералној провјери Крупа је савладала Лакташе са 6:3, а након што је наставак сезоне пролонгиран за седам дана одигран је и сусрет са Текстилцем, који је савладан са чак 7:0.

- Већину пријатељских мечева одиграних ове зиме смо ријешили у своју корист, па иако резултати нису толико важни увијек је лијепо када побјеђујете. Тако се ствара побједнички менталитет и позитивна атмосфера у екипи - додао је Илић.

 Премијера у Приједору

У првом прољећном колу Прве лиге Републике Српске Крупа ће у суботу од 14 часова гостовати код Рудар Приједора.

- Приједорчани су сигурно једна од квалитетнијих екипа у Првој лиги. Стигао им је нови тренер из Београда, донио нову енергију, гледали смо их на припремама у Медулину, а гледали су и они нас. Видјели смо и шта могу против квалитетнијих противника као што је био Борац у Купу БиХ. Сигурно да нас очекује неизвјесна утакмица. Распоред нам не иде наруку јер у првих пет кола имамо три дербија, али боже мој, то су све искушења која треба да прођемо. Зато су важна та четири бода предности која ћемо настојати и да повећамо - нагласио је тренер Крупе Владимир Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана