У Гламочанима код Лакташа отворен седми камп ФК Партизан у Републици Српској

Д.П.
У Гламочанима код Лакташа отворен седми камп ФК Партизан у Републици Српској

ЛАКТАШИ - Седми камп Фудбалског клуба Партизан у Републици Српској отворен је данас традиционалном свечаношћу у Гламочанима код Лакташа.

У наредних седам дана талентованих 60 дјечака из Француске, Њемачке, Аустрије, Словеније, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ тренираће, поред стандардне базе Школе фудбала Младост, која је технички организатор кампа, још на теренима у Трну, Омарској, Јакуповцима и Крупи на Врбасу.

Поздравну поруку добродошлице упутила је Софија Милошевић, пионирска ("У-15") репрезентативка БиХ.

Камп је званично отворио поздравним ријечима Мирослав Бојић, градоначелник Лакташа, који се захвалио Школи фудбала Младост и Фудбалском клубу Партизан на још једној акцији која има вишеструки значај, како за ову локалну заједницу, тако и цијелу Републику Српску.

-Ми смо срећни и радосни што су Град Лакташи ево већ седму годину на свјетској мапи једног од најцијењенијих и најпоштованијих клубова не само у овом дијелу Европе, чија је омладинска школа надалеко позната. Част нам је и велико задовољство што имамо прилику да, поново као локална заједница, угостимо Фудбалски клуб Партизан и пожелимо срећан рад. Овим камп званично проглашавам отвореним – рекао је Мирослав Бојић, градоначелник Лакташа.

Посебан гост на кампу била је Бојана Кондић Панић, амбасадор БиХ у Француској која је била одушевљена сазнањем да Партизан велико упориште има у Републици Српској.

-Желим вам још један успјешан камп. Ви дјецо да слушате и пратите тренере, а а вама организатори да ова традиција буде још дуготрајна. Фудбалски клуб Партизан је препознатљив по раду са омладинским категоријама и надам се да ће неко, некада, од вас, драга дјецо, заиграти и у првом тиму славног клуба – пожељела је Бојана Кондић Панић.

У име ФК Партизан обратио се Зоран Мамић Муња, један од тренера који од почетка овог кампа учествује у његовом раду.

-Окупили смо се овде по седми пут са жељом и циљем да упознате стручни рад и систем ФК Партизан, да вас приближимо неким новим стварима и пожелимо улазак у нашу црно-белу фудбалску породицу. Децо, вама желим да кажем да сте дошли на право место и да слушате тренере и радите онако како вам се каже. Ви родитељи будите поносни на своју децу што припадају овом амбијенту – рекао је Мамић.

Миленко Петровић, директор Школе фудбала Младост која је технички организатор кампа ФК Партизан у Републици Српској захвалио се на новом указаном повјерењу.

- Желим да се захвалим свима онима који нам вјерују и који су ту годинама с нама, градоначелнику Бојићу, предсједнику Скупштине Града Лакташи Саши Поповићу, Дејану Богдановићу, који је у име маркетинг службе клуба задужен за кампове, као и све вас дјецу која сте у срце примили црно-бијелу боју. Наша побједа је у масовности и традицији која већ траје седам година, а као да је јуче почела… С љубављу приступимо да нам љубав добрим врати. Млади партизани добро дошли – истакао је Петровић.

Након званичног отварања кампа одржан је и први тренинг на терену Младости у Гламочанима.

Тренери

Смјештај учесника је у хотелу "Сан" у Лакташима, а на кампу учествују дјечаци рођени између 2009. и 2015. године.

Тренинге ће водити тренери из омладинске школе Партизана: Звонко Поповић, Зоран Мамић, Драган Кецман, тренер голмана Предраг Јушић, а у име клуба организатор је Дејан Богдановић из маркетинг службе.

У току седмице се очекује да камп посјете и скаути Аца Трифуновић и члан Управног одбора Партизана Драган Траиловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана