У фудбалском Купу Републике Српске данас први мечеви полуфинала

Дејан Кондић
У фудбалском Купу Републике Српске данас први мечеви полуфинала

КРУПА НА ВРБАСУ - У фудбалском Купу Републике Српске данас су на програму први мечеви полуфинала. Дерби се игра у Крупи на Врбасу гдје Крупа од 15.30 часова дочекује Лакташе.

Судар првопласиране и другопласиране екипе Прве лиге Републике Српске привлачи доста пажње. Домаћин и лидер Крупа улази као фаворит, а тим из Кањона добио је првенствени окршај на свом терену с 3:1. Тренер Крупе Владимир Илић не може рачунати на Бранка Росића и Бојана Батара.

- Ово је дуел двије најбоље екипе Прве лиге Српске што показује табела. У прва три кола наставка играли смо дербије и нисмо поражени. Познајемо добро Лакташе, поред нас су у најбољој форми и очекујемо одличну утакмицу. Бранимо трофеј и имамо обавезу да покушамо изборити финале да поново освојимо Куп Српске - рекао је Илић.

Капитен Крупе, Милош Перовић очекује да ће бити доста голова.

- Биће ово права премијерлигашка утакмица, а мислим да ће нијансе одлучити. Очекујем доста голова - нагласио је Перовић.

Шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић може рачунати на све снаге, осим већ дуже вријеме повријеђеног Небојше Рунића.

- Ово је једна од већих утакмица у посљедње вријеме за наш клуб. Познајемо Крупу. Знамо да имају велики нападачки потенцијал, покушаћемо да на то одговоримо и надам се да ћемо остварити позитиван резултат пред реванш у Лакташима - истакао је Бајић. 

Капитен Лакташа Михајло Амиџић велики је оптимиста и “нишани” трофеј.

- Спремно улазимо у овај двомеч. Наш циљ је финале, односно освајање Купа Српске. Респектујемо Крупу, али даћемо све од себе - додао је Амиџић.

У другом полуфиналу састају се Борац и Звијезда 09 (17 часова). Тренер Винко Мариновић је свјестан квалитета ривала.

- Сигурно да нам је жеља да одиграмо што боље и квалитетније ову прву утакмицу како бисмо направили што бољи резултат пред реванш. Очекујем мотивисану Звијезду 09, међутим и ми имамо највише циљеве у овом купу, тако да очекујем да одиграмо добро и с позитивним резултатом уђемо у други дуел - истакао је Мариновић.

За овај меч не треба посебно мотивисати играче истиче Тони Карачић, тренер Звијезде 09.

- Ово су утакмице за које се тренира и не треба додатни мотив. Борац је фаворит али сигурно и ми имамо шта да покажемо у Бањалуци - додао је он.

Сачувати такмичење

Куп Републике Српске је прво такмичење које је покренуто још у току ратних дешавања. Жеља свих клубова је да се сачува институција купа. Директори Крупе и Лакташа Мирослав Балабан и Игор Радељић немају дилему по том питању.

- Зато смо се одлучили да одржимо ово заједничко обраћање и да све подигнемо на један виши ниво - поручили су углас Балабан и Радељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана