У финалу Купа Српске сутра од 18 часова играју Борац и Лакташи: Пехар за крај успјешне сезоне

Дарко Пашагић
Foto: Танјуг

БАЊАЛУКА – Да ли ће Борац по шести пут освојити Куп Републике Српске "Др Милан Јелић" или ће се фудбалери Лакташа први пут радовати освајању овог трофеја биће познато сутра навече, када се погасе рефлектори на Градском стадиону у Бањалуци по завршетку сусрета, који почиње у 18 часова.

Пред ово финале 30. јубиларног издања Купа Српске у оба табора влада одлична атмосфера, јер су у сезони, која се приводи крају испунили, па можда чак и премашили очекивања уочи почетка првенства. 

Наиме, Борац је коло прије краја осигурао вицешампионску титулу у Премијер лиги и на тај начин четврту годину за редом обезбједио пласман на европску сцену. 

С друге стране Лакташи, који су послије освајања првог мјеста у Другог лиги, група запад постали прволигаши били су прави хит у овом рангу такмичења. 

Два кола прије краја првенства осигурали су трећу позицију, стигли су до финала Купа Српске, а играли су и у осмини финала Купа БиХ, тако да би и једнима и другима освајање трофеја "зачинило" успјешну сезону.

"Црвено-плави", који ће у овом сусрету бити домаћини до сада су пет пута освајали овај трофеј, а на шести чекају још од 2012. године.

- Остварили смо амбиције у првенству и сада имамо прилику да послије дужег времена освојимо Куп Српске. Очекује нас тешка утакмица, али желимо трофеј. Међутим, у једној утакмици је све могуће тако да морамо бити опрезни – нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Бањалучани не могу рачунати на тројицу играча, који су ове сезоне већ наступали за друге клубове у Купу. То су: Сергеј Дојчиновић, Марко Кујунџић, Филип Рачић, а уз њих неће наступити ни повријеђени: Ален Јуриљ, Јанез Пишек и Иван Лагунџић.

- Лакташи су пријатно изненађење ове сезоне, али смо силно мотивисани да дођемо до трофеја - рекао је капитен Борца Александар Субић.

 

Лакташани су први пут у финалу и желе да се домогну трофеја, иако је ривал бар на папиру велики фаворит пред овај сусрет.

- Очекујем интересантну утакмицу. Јасно је да Борац фаворит, тако да ми у овој утакмици немамо шта да изгубимо, али можемо много да добијемо – нагласио је кормилар Лакташа Миљан Бајић, који не може да рачуна на Вању Кнежевића, Василија Јотића, Сергеја Говдеарицу и Раду Џомбића, јер су већ играли за друге клубове у Купу ове сезоне.

Капитен Лакташа Михајло Амиџић очекује велику подршку навијача са трибина Градског стадиона.

- Борац је домаћин, али и велики број наших присталица биће на трибинама. За нас је ово најбитнијих 90 минута ове сезоне, потајно се надамо тријумфу, а када би освојили трофеј била би то велика награда и круна за сав рад и труд – рекао је Амиџић.

Главни судија на овом сусрету биће Драган Тодић из Добоја, коме ће аисистирати Драган Керановић (Приједор) и Слободан Марковић (Бијељина). Делегат је Немања Кулина из Источног Сарајева, а контролор Синиша Радић из Лакташа.

Омладинци

Екипе бањалучког Борца и Слоге из Добоја данас од 15 часова састаће се у финалу јуниорског Купа Републике Српске, а овај сусрет биће одигран на помоћном терену Градског стадиона у Бањалуци. Ко год приграби пехар биће уписан у историју фудбала Српске, јер је ово премијерно издање овог такмичења, које је уведено ради још веће популаризације фудбала у млађим селекцијама. 

Куп РС

1994. Козара (Градишка)
1995. Борац (Бањалука)
1996. Борац (Бањалука)
1997. Слога (Трн)
1998. Рудар (Угљевик)
1999. Рудар (Угљевик)
2000. Козара (Градишка)
2001. Козара (Градишка)
2002. Леотар (Требиње)
2003. Јединство (Брчко)
2004. Леотар (Требиње)
2005. Јединство (Брчко)
2006. Славија (И. Сарајево)
2007. Модрича Максима
2008. Славија (И. Сарајево)
2009. Борац (Бањалука)
2010. Радник (Бијељина)
2011. Борац (Бањалука)
2012. Борац (Бањалука)
2013. Радник (Бијељина)
2014. Радник (Бијељина)
2015. Рудар Приједор
2016. Радник (Бијељина)
2017. Радник (Бијељина)
2018. Радник (Бијељина)
2019. Радник (Бијељина)
2020. није одиграно до краја због короне
2021. Леотар (Требиње)
2022. Крупа
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана