Слога и Црни врх поравнати послије 29. кола: Одлука о шампиону у посљедњих 90 минута

Дарко Пашагић
Слога и Црни врх поравнати послије 29. кола: Одлука о шампиону у посљедњих 90 минута

БАЊАЛУКА - Ко ће бити нови шампион Друге лиге Републике Српске, група запад, знаће се тек у посљедњем, 30. колу које се игра у недјељу, 2. јуна са почетком у 17.30 часова. У посљедњих 90 минута Слога из Трна и Црни врх из Јаружана ући ће бодовно поравнати.

Трњани су у 29. колу пред својим навијачима још једном демонстрирали силу и са убједљивих 7:0 савладали Челинац, који се налази у веома тешкој ситуацији. Од самог почетка видјело се да су изабраници Предрага Мајкића силно мотивисани да забиљеже тријумф, али сигурно нису ни очекивали да ће он на крају бити изражен са седам голова вишка.

И Црни врх је у овом колу дошао до тријумфа и то на гостовању у Српцу, гдје су савладали домаћу Слогу са 2:0. Тако у ова два тима са нестрпљењем чекају недјељу да виде ко ће међу прволигаше, а ко ће у бараж за попуну елите Републике Српске. Пред тих одлучујућих 90 минута важно је истаћи да Трњани, који ће бити гости Наприједа сами одлучују о својој судбини, јер у међусобном скору са екипом из Јаружана, која ће дочекати Дубраве, имају обје побједе.

У овом колу још два сусрета завршена су резултатом 7:0. У групи запад Дубраве су побиједиле “фењераша” Прогрес, док је у групи исток у Билећи Херцеговац декласирао Јединство из Бродца.

Оно што је важно истаћи да пред посљедње коло два бивша прволигаша, Слобода из Новог Града и Младост из Гацка, која је некада била и премијерлигаш страхују за опстанак међу друголигашима.

Парови 30. кола, које се игра у недјељу, 2. јуна од 17.30 часова, група запад: Челинац - Текстилац, Горица - Слобода (НГ), Пролетер (Т) - ФСА Приједор, Брдо - Борац (Ш), Јединство (Ж) - Слога (С), Црни врх - Дубраве, Прогрес - Полет 1926, Напријед - Слога (Т), група исток: Јединство (БР) - Пролетер (Д), Подриње (Ј) - Задругар (ДЦ), Губер - Рудар 1925, Гласинац 1936 - Власеница, Дрина ХЕ - Младост (Г), Младост (Р) - Будућност (П), Јединство (Р) - Илићка 01, Стакорина - Херцеговац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана