У Борцу задовољни послије тријумфа у Посушју: Заслужено смо побиједили

Дарко Пашагић
У Борцу задовољни послије тријумфа у Посушју: Заслужено смо побиједили

ПОСУШЈЕ - Шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић послије гостујуће побједе над Посушјем од 2:0 био је задовољан због освајања три бода, али и чињенице што се екипа дигла послије домаћег пораза у прошлом колу од Сарајева (0:1).

У сусрету одиграном на стадиону “Мокри Долац” Бањалучани су од самог почетка сусрета били знатно доминантнији ривал, али иако су у првом дијелу меча створили велики број зрелих прилика резултат се није мијењао. И у наставку сусрета гости су држали све конце игре у својим рукама, а на први погодак чекало се све до 70. минута. Девет минута прије постигнут гола Енвер Кулашин је погодио пречку, да би онда послије асистенције Себастијана Ерере дао водећи погодак. Тада су се играчи Посушја мало више отворили и почели да пријете голу Бањалучана, а све дилеме о побједнику отклоњене су у 82. минуту. Стефан Савић је идеално упослио Ђорђа Деспотовића, који је рутински спровео лопту у мрежу.

- Прије свега честитао бих Посушју на квалитетној игри и на свему што праве ове сезоне. Знали смо да имају врло добро расположење унутар тима с обзиром да су направили добре резултате. У овом дуелу на овом врло добром терену мислим да смо били апсолутно бољи. Требало је можда у првом полувремену неке ситуације боље да ријешимо. Имало је и Посушје неколико прилика, полуприлика, контранапада, али мислим да је на крају наша побједа чиста и заслужена - нагласио је Жижовић, кога у недјељу очекује дуел против некадашњег клуба, Радника од 21 час на Градском стадиону у Бањалуци.

У градском дербију, који је одигран на “Кошеву” Сарајево и Жељезничар играли су неријешено, 1:1. Повели су фудбалери тима са “Грбавице” у 42. минуту преко црногорског интернационалца Александра Бољевића, а у 60. минуту изједначио је резервни фудбалер Сарајева Винко Солдо поставивши коначан резултат. 

У деветом колу Премијер лиге састају се, субота: Слобода - Слога (16 часова), Вележ - Зрињски (18), недјеља: Игман - ГОШК (13), Жељезничар - Посушје (15), Борац - Радник (21), понедјељак: Широки Бријег - Сарајево (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана