У Борцу задовољни послије тријумфа у посљедњем мечу у Анталији

Дарко Пашагић
У Борцу задовољни послије тријумфа у посљедњем мечу у Анталији

АНТАЛИЈА - Побједом над бугарским прволигашем Крумовградом (3:2) фудбалери Борца ставили су тачку на припреме у Турској, а у свим у редовима Бањалучана задовољни су посљедњом, петом провјером у Анталији, у којој су “црвено-плави” постигли три поготка.

Изабраници Винка Мариновића сва три поготка постигли су у првом дијелу сусрета, а у стријелце се се уписали Зоран Квржић из пенала, Давид Вуковић и Енвер Кулашин. Прије овог меча Борац је ремизирао против Динама из Махачкале (1:1) и претрпио три пораза (Тирол 0:1, Пјуник Јереван 0:2 и Налтика Калињинград 0:2)

- Дали смо три гола, имали још неких прилика. Са друге стране има још неких ствари које морамо да поправимо у фази одбране, али све у свему било је добро и уписана је побједа. На крају припрема у Турској можемо да будемо задовољни оним што смо урадили. Увијек има дораде и ствари на којима мора да се ради, у свим моментима игре. Овај меч је добра најава за сусрет осмине финала Купа БиХ, јер по повратку у Бањалуку немамо простора за одмор. Наиме већ у недјељу дочекујемо Звијезду 09 у том такмичењу - нагласио је Мариновић.

По његовим ријечима најбитније је да су сви играчи добили прилику да се представе и докажу.

- То нам је и био циљ да што више играча добије минутажу, да разиграмо што више фудбалера - додао је Мариновић.

Капитен Бањалучана Срђан Граховац, похвалио је учинак млађих фудбалера.

- Резултат нас је наградио, поготово у првом полувремену. Мислим да смо играли доминантно и да смо могли да водимо са још више голова разлике, што може да нас радује. Сада нам предстоји да се по повратку у Бањалуку добро одморимо и припремимо за куп утакмицу. Презадовољан сам како смо обавили цијеле ове припреме, а и како смо изгледали на свим утакмицама. У посљедњем мечу нас је наградио резултат, у неким утакмицама је то можда изгледало и боље, међутим сви знају да су припреме и пријатељске утакмице специфичне, а наш стручни штаб гледа да пружи шансу свим играчима. Мислим да смо одлично радили, да смо се добро спремили, а највише ме радује да су младе снаге показале да може да се рачуна на њих. Вјерујем да су направили корак напријед и да ће нам бити од велике помоћи у овој полусезони - рекао је Граховац, који је увјерен да је екипа спремна за прољећне изазове.

Куп БиХ

Прву званичну утакмицу у 2024. години фудбалери Борца одиграће у недјељу, 11. фебруара, када ће на Градском стадиону у Бањалуци одиграти сусрет осмине финала Купа БиХ против Звијезде 09. Познати су термини и осталих сусрета осмине финала. У петак од 18 часова у Мостару играју Вележ и Тузла сити, док су у суботу на распореду три сусрета. Јединство (Бихаћ) - ГОШК (Габела) (13 часова), Зрињски (Мостар) - Славија (Источно Сарајево) (13), Посушје - Лакташи (15), У недјељу играју још три меча: Ступчаница (Олово) - Широки Бријег (13), Слобода (Тузла) - Сарајево (13), Слога (Добој) - Игман (Коњиц) (16 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана