У Борцу задовољни послије прве провјере у Словенији

Дарко Пашагић
У Борцу задовољни послије прве провјере у Словенији

ЗРЕЧЕ - Послије прве провјере на припремама у Словенији у којој су одиграли са шампионом ове земље, Цељем неријешено 2:2 у табору бањалучког Борца владало је задовољство.

Изабраници Младена Жижовића у овом сусрету два пута су имали предност, али нису успјели да је сачувају до краја. Искусни Стојан Врањеш у деветом минуту довео је Бањалучане до предности, да би у 57. минуту Цеље изједначило преко Едмилсона. Чинило се да је побједник одлучен у 88. минуту када је Енвер Кулашин довео Борац у вођство од 2:1, али је у судијској надокнади Лука Бобичанец изједначио на 2:2.

- С обзиром на то да смо имали седам-осам тренинга од почетка припрема, мислим да смо оставили јако добар утисак, а дјеловали смо и доста организовано посебно у првом дијелу кад смо имали још двије добре шансе. Најважније је да нема повреда и да момци добро раде - истакао је Жижовић.

Похвалио је омладинце који су чинили већину екипе у наставку сусрета.

- Заиста доста младих играча је на припремама. Максимално се труде да оправдају позив. Већина играча је добила шансу по 45 минута и то ће им пуно значити. Ми желимо да што прије комплетирано играчки кадар. Нови фудбалери су стигли, одрадили су први тренинг па ћемо да видимо у каквом су стању и колико могу да нам помогну. Надам се да ће на терену оправдани улогу појачања. Мислим да спортски сектор веома напорно ради да што прије комплетирамо екипу. И даље смо дефицитарни у везном реду тако да ту тражимо појачање. Такође мислим да преговори с Аленом Јуриљем иду у добром правцу и да би могао да остане, док је с Јаковом Благаићем теже, у вези са останком, јер има понуду из иностранства - рекао је тренер Жижовић.

Једини проблем у овом тренутку је голман Марко Милошевић који има болове у врату.

- Он је пројектован као први голман и неко ко треба да буде главни стуб у одбрани. Све што је показао у протеклој полусезони требало би да наставимо сад, уз неку надоградњу и надам се да ће за дан-два бити спреман и да ће у наредној утакмици бити на голу. Никола Милићевић који је сад дошао и Давид Стјепановић су млади момци који се боре за своје мјесто. Отприлике знамо шта Стјепановић може, Милићевић је оставио добар утисак. Има ту још пуно рада, али то су момци који с правом носе дрес Борца у овој сезони - додао је Мркобрада, тренер голмана.

Бањалучани другу контролну утакмицу на припремама у Словенији играју у понедјељак, 24. јуна када ће им противник бити румунски прволигаш УТА Арад.

Стигао и Хасукић

Доскорашњи нападач ГОШК-а Есмир Хасукић осмо је појачање Борца у овом прелазном року. Овај фудбалер рођен 2001. године у протекле двије сезоне за тим из Габеле одиграо је 60 утакмица и постигао 19 погодака. До сада је наступао за Звијезду из Градачца, тузланску Слободу и бијељински Радник.

- Доласком у Борац направио сам корак напријед у својој каријери. Захвалан сам руководству клуба на указаном повјерењу и обећавам да ћу се својим партијама одужити на терену - рекао је Хасукић.

Прије њега у редове Бањалучана стигли су Јурах Каролина, Никола Милићевић, Матеја Сташевић, Лука Мисимовић, Зиндедин Мустеданагић, Барт Мајерс и Шон Димек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана