У Борцу задовољни до сада урађеним у Словенији

Дарко Пашагић
У Борцу задовољни до сада урађеним у Словенији

ЗРЕЧЕ - Досадашњи дио припрема испунио је очекивања, припреме у Словенији су пун погодак и очекујем да ће све доћи на своје мјесто до првих званичних мечева.

Ово је за “Глас Српске” истакао шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић, који са Бањалучанима већ девет дана борави у словеначким термама Зрече.

- Још се налазимо у фази комплетирања играчког кадра, јер је у односу на прошлу сезону екипа доживјела доста промјена. Немамо разлога да се жалимо, радимо са доста воље и елана и вјерујем да ће на крају све бити како треба - нагласио је Жижовић.

Свјестан је да је пред екипом још доста посла.

- Доста добрих ствари је било у прошлој сезони. Наравно да ту ништа нећемо мијењати, али оно што је било лошије покушаћемо да унаприједимо. Циљ нам је да будемо директнији према голу, да играмо са што мање додира. Да притискамо противника свих 90 минута, ако нам то дозволи. Међутим, једно је рад на тренингу, а друго су утакмице, поготово оне званичне - наставио је Жижовић.

Борац је од краја сезоне у своје редове довео девет нових фудбалера. Посљедњи је стигао Словенац Алекс Пихлер, а прије њега су стигли: Јурах Каролина, Никола Милићевић, Матеја Сташевић, Лука Мисимовић, Зинедин Мустеданагић, Барт Мајерс и Шон Димек. Ускоро би требало да се прикључе офанзивни везни Далибор Такач и репрезентативни голман Сјеверне Македоније Дамјан Шишковски.

- Сигурно ће бити још новајлија, а врло лако је могуће да се појачамо на позицији десног бека с обзиром на то да се Сташевић повриједио на тренингу. Искрено, не вјерујем да ће се опоравити до краја припрема, тако да смо на тој позицији остали само са Зораном Квржићем. Све ће се знати за неколико дана - додао је Жижовић.

Млади Давид Вуковић, који се прошле зиме вратио са позајмице из Лакташа, бљеснуо је прољетос у дресу Борца.

- Одлично радимо на припремама и вјерујем да ћемо се добро припремити за сва искушења. Очекујем да и наредне сезоне донесемо много радости нашим навијачима, али и да будем још бољи. Припреме јесу напорне, али знамо шта нам је циљ и онда ништа није тешко - нагласио је Вуковић.

Егнатија

Интересантно је да се и ривал Борца у првом колу квалификација за Лигу шампиона Егнатија такође налази на припремама у Словенији.

- То је повољна ствар јер смо имали прилику да их већ два пута видимо на дјелу, а вјерујем да ћемо их гледати и против Марибора. Не треба да се заваравамо да је албански фудбал лошији од нашег. Они много више улажу у клубове од нас, а репрезентација им је на Европском првенству. Неће нам бити лако у двомечу, али нисмо без шансе и вјерујем да можемо проћи даље - нагласио је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана