У Борцу спремни за реванш: Нека се понови Солун, али са другачијим крајем

Дарко Пашагић
У Борцу спремни за реванш: Нека се понови Солун, али са другачијим крајем

БАЊАЛУКА – Пред фудбалерима Борца сутра од 21 час на Градском стадиону је најзначајнија утакмица у 98 година дугој историји клуба у којој ће покушати да неутралишу минус из Солуна, елиминишу грчког шампиона, ПАОК и пласирају се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Први меч одигран на стадиону "Тумба" завршен је побједом ривал до 3:2, али према приказаној партији "црвено-плави" имају чему да се надају у реваншу.

- Надам се да ћемо показати сличну игру као што имали у Солуну, али да ће резултат бити другачији. У том сегменту нисмо били задовољни без обзира како неко други то доживљава. Могао бих поновити конференцију од прије седам дана, као неки "дежа ви" с обзиром да смо говорили да нам нико не може одузети снове, наду, вјеру и хтијење, а можда је недостајала само једна ријеч - инат да покажемо да можемо парирати једном заиста великом клубу, који је у овом двомечу апсолутни фаворит и то ми прихватамо. Међутим, хтјели смо и добили смо да смо послије првог меча "фудбалски живи" и да у сутрашњем амбијенту покажемо још више и да направимо првокласно изненађење. Да избацимо грчког шампиона – нагласио је шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић.

По његовим ријечима атмосфера у екипи је сјајна.

- Сви стојимо чврсто на земљи, иако у граду влада права еуфорија. Осјетимо то на сваком кораку, али то не желимо у свлачионици. Свјесни смо својих могућности и квалитета противника, који је опет фаворит и има предност из првог меча. Али, опет наше залагање и вјеру ћемо пробати да претворимо у добар резултат и пролазак у сљедеће коло – рекао је Жижовић и додао да нема повријеђених ни кажњених играч пред реванш дуел са Грцима.

У првом мечу за Бањалучане су били кобни прекиди.

- Тај њихов квалитет познат је од раније и на то сам упозоравао прије првог меча, али тренуци деконцентрације су нас коштали два гола у Солуну. Уз то су брзи из контри и полуконтри. Морамо одиграти перфектно, ништа им не смијемо "поклонити" на терену – нагласио је Жижовић.

Нападач Борац Јово Лукић се нада повољном исходу.

- Сигурно да нас очекује тешка утакмица јако против квалитетног противника, али прије седам дана смо показали да и ми имамо квалитет, тимски дух и ако поновимо приступ као у првом дуелу, надам се да можемо остварити позитиван резултат. Несумњиво нам се послије прве утакмице подигло самопоуздање, иако је ПАОК велики противник. Надам се да ћемо поновити игру из Солуна и проћи у треће коло квалификација за Лигу шампиона - рекао је Лукић.

Реванш  сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона између Борца и ПАОК-а судиће Аандер ван дер Еејк из Холандије. Помоћни арбитри су његови сународњаци Ренс Блуминк и Дион Фикерт, а четврти дјелилац правде је такође Холанђанин Алекс Бос. И судије у ВАР соби су "лале". То су Денис Хиглер и Ингмар Естром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана