У Борцу размишљају о "дуплој круни": Титула најљепша увертира за други пехар

Дарко Пашагић
У Борцу размишљају о "дуплој круни": Титула најљепша увертира за други пехар

БАЊАЛУКА - У редовима Борца послије освајања титуле владала је сјајна атмосфера, а приликом подизања шампионског пехара видјело се колико он значи не само играчима, стручном штабу и управи клуба већ и свим присталицама "црвено-плавих" окупљеним на Градском стадиону.

Бањалучани су у веома интересантној утакмици пуној преокрета и седам голова савладали Игман из Коњица са 4:3 и тако коло прије краја шампионата обезбиједили трећу титулу у клупској историји (2011, 2021, 2024). Међутим, желе да сезону из снова окруне још једним трофејом, а прилику за то имају већ сутра, када ће у реванш сусрету финала Купа БиХ, који се игра на Градском стадиону, покушати да надокнаде минималан пораз из првог меча против Зрињског (0:1).

- Не може бити лако, поготово кад је овако значајна утакмица. Видио се и тај одређени притисак, притисак резултата. Доста момака нема искуство освајања титуле и мислим да се то доста одразило на нашу игру, али, ето, Богу хвала, успјели смо да побиједимо - рекао је капитен Бањалучана Срђан Граховац.

Њему је ово друга титула са Борцем, а прву је освојио 2011. године.

- Друга титула са матичним и вољеним клубом, осјетио сам да је тренутак да се вратим кући. Замишљао сам, искрено, да ће то овако бити, могу рећи да сам јако срећан и поносан. Јако ми је драго да сам дио овакве екипе и оваквог колектива. Надам се да ће што више момака остати на окупу и сљедеће сезоне те да ћемо се адекватно појачати. Наша највећа снага је била тај заједнички, тимски дух - рекао је Граховац.

Нада се да ће "црвено-плави" доћи до дупле круне.

- Није лако то све исконтролисати, ево и након утакмице. Треба да будемо паметни да се не испразнимо превише, емотивно и физички смо испражњени. Сигурно да ћемо славити, али морамо мало прикочити и спремити се за четвртак - додао је Граховац.

Млади Давид Вуковић, који је  постигао први гол на мечу, био је пресрећан. 

- Осјећам се феноменално. Ово смо сви колективно заслужили - рекао је Вуковић.

Један од стријелаца био је Јован Нишић, који је из једанаестерца почетком другог дијела изједначио послије шокантног вођства гостију на полувремену од 1:2.

- Ово је била прелепа сезона за нас и заслужено смо прваци. Имамо још финале Купа БиХ, надам се да ћемо успети освојити дуплу круну први пут у историји Борца. Ове момке и све што смо постигли памтићу до краја живота. Једва чекам четвртак - истакао је Нишић. 

Интересантно је истаћи да је шефу стручног штаба Борца Винку Мариновићу ово била трећа титула као тренеру, а све је освајао са различитим клубовима.

Прво је са Зрињским 2016. године стигао до круне, да би четири године послије пехар подигао са екипом Сарајева.

Бројне честитке

Послије освајања титуле на адресу Фудбалског клуба Борац почеле су да стижу бројне честитке, а међу првима су их упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и братски клуб Војводина из Новог Сада. Додик је честитао "црвено-плавима" на освојеној титули у Премијер лиги БиХ, истичући да су играчи, чланови стручног штаба и управа клуба ове сезоне показали на терену да се предан рад, истрајност и упорност исплате и заслужено су шампиони.

- Желим им много среће у европским утакмицама, а грађани Бањалуке и Републике Српске ће, као и до сада, бити уз њих и навијати за наш Борац - написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана