У Борцу оптимисти: Ференцварош је сада мањи фаворит него пред Будимпешту

Дарко Пашагић
У Борцу оптимисти: Ференцварош је сада мањи фаворит него пред Будимпешту

БАЊАЛУКА – Права фудбалска грозница посљедњих дана тресе Бањалуку и Републику Српску, а сутра увече ће сви путеви водити на Градски стадион у "Платоновој", гдје ће од 21 час у реванш сусрету плеј-офа за Лигу Европе снаге одмјерити Борац и Ференцварош.

Резултат из првог меча, 0:0, објема екипама даје за право да се надају да у других 90 минута могу изборити пласман у групну фазу другог по снази европског такмичења. И док би за славни мађарски клуб, који је пред ову сезону пројектован да буде учесник Лиге шампиона била то само утјешна награда, с друге стране за изабранике Младена Жижовића било би то остварење сна и далеко више од оног што су се надали на почетку овогодишњег европског пута. 

Иако из првог сусрета имају више него активан резултат из табора "црвено-плавих" и даље поручују да је Ференцварош фаворит бар на папиру, али и да ће учинити све да остваре највећи успјех у својој, али и историји клупског фудбала у БиХ. 

- Можда је ово и најважнија утакмица у историји Борца, јер би у случају побједе постали први клуб из БиХ, који се пласирао у Лигу Европе. То нам је сигурно додатни мотив да сви заједно будемо максимално сконцентрисани на овај меч и да пружимо и више од својих стварних способности. Но, без обзира, какац резултат буде на крају меча, а он се једини и памти, момци који носе дрес Борца су већ сада прави хероји – нагласио је шеф стручног штаба Бањалучана Младен Жижовић.

Пред овај двомеч мађарски клуб је био апсолутни фаворит, а стратег Бањалучана се и даље тога држи. 

- И даље сматрам да Ференцварошу припада улога фаворита бар на папиру, али то није више у оноликој мјери као што је било пред први меч. Сада се ваљда на нашем стадиону и пред нашим навијачима и ми нешто питамо. Не треба трошити пуно ријечи, колико ће нам значити та подршка са трибина, која нас је носила и у ранијим мечевима. Надам се да ћемо се на крају сусрета сви заједно радовати историјском успјеху Борца – наставио је Жижовић.

"Црвено-плави" пред овај реванш немају никаквих кадровских проблема.

- Себастијан Ерера одрадио је двије утакмице суспензије због црвеног картона, који је зарадио у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против КИ Клаксвика на Фарским Острвима, док је Давид Вуковић посљедњих дана нормално тренирао, тако да и на њега могу да рачунам. Ко ће бити у саставу, али и у комбинацији одлучићемо пред сам почетак утакмице – рекао је Жижовић. 

Додао је да ће највећа опасност по гол Борца и у реваншу бити мађарски репрезентативац Барнабаш Варга.

- Од њега нам је пријетила највежа опасност и прије седам дана, сигурно е тако бити и сада. Ријеч је о веома убојитом стријелцу, који још није у топо форми, јер је једно вријеме био ван строја, али никада се не зна када ће прорадити његове голгетерске вјештине – истакао је Жижовић.

Штопер Борца Јурих Каролина у финишу првог меча могао је да постане прави јунак и да Бањалучанима донесе побједу, али није био прецизан.

- Сигурно да насм чека јако тежак посао, али у нашој свлачионици влада одлична атмосфера. Сви се надамо да можемо одиграти још једну добру утакмицу и прескочити и ову препреку. Наша публика је увијек била уз нас и тако ће бити и овог пута. Вјерујем да уз њихову неуморну подршку можемо остварити побједу и тако се уписати у клупску историју – нагласио је Каролина.

Очекује се да Градски стадион буде испуњен до посљедњег мјеста, јер су карте за овај сусрет одавно распродане.

Дијељење правде на реванш сусрету плеј-офа Лиге Европе између Борца и Ференцвароша повјерено је судијама из Белгије. Главни арбитар је Ерик Ламбрехтс, а помоћници Џо Де Вердт и Кевин Монтењи. Четврти судија Натан Вербомен, док ће у ВАР соби бити Брам Ван Дриеше и Берт Пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана