У Борцу опрезни пред вечерашњи реванш против КИ Класквика

Дарко Пашагић
У Борцу опрезни пред вечерашњи реванш против КИ Класквика

БАЊАЛУКА – "Нека Градски грми" под овом паролом присталице Борца, али и сви љубитељи фудбала у највећем граду, али и цијелој Републици Српској дочекују сутрашњи меч у којем ће од 21 час на Градском стадиону у Бањалуци "црвено-плави" имати прилику да испишу можда и најљепшу страну клупске историје дуге 98 година, један мјесец и 11 дана.

Изабраници Младена Жижовића у реванш сусрету трећег кола квалификација за Лигу Европе дочекаће шампиона Фарских Острва, КИ Клаксвик и покушаће да надокнаде минус из првог дуела у којем су поражени са 1:2. Улог огроман, пласман у плеј-оф Лиге Европе и загарантовано мјесто уз групној фази Лиге конференције, што би Бањалучанима донијело не само европско љето ове сезоне, већ и европску јесен. Уз све то и значајно поправило клупску касу.

- Очекује нас веома захтјевна утакмица, мада многи мисле да је пред нама лак задатак. Још увијек сматрају да су они аматери и са нераумијевањем говоре о снази нашег ривала, али треба нагласити да се ради о веома озбиљној екипи, које је у посљедњих 13 европских утакмица на свом терену доживјела само један пораз – нагласио је млади стручњак на клупи "црвено-плавих".

Међутим, по његовим ријечима много другачија је прича када фудбалери КИ Класквика играју гостујуће мечеве.

- Надам се да ће тако бити и на овом сусрету. За њих је овдје све другачије него код куће. Играју по знатно вишим температурама, на другачијој подлози и пред далеко више гледалаца. Посебно би апострофирао на навијаче, који су и до сада били наш 12. играч. Сада нам је њихова помоћ и те како потребна, јер имамо прилику да испишемо сјајну причу и да европско љето претворимо и у европску јесен. Вјерујем да то и они знају и да ће Градски стадион поново бити претијесан да прими све оне којима Борац нешто значи – наставио је Жижовић.

Осврнуо се и на први меч одигран прије седам дана на Фарским Острвима.

- Ушли смо прилично бојаљживо у утакмицу и то нам се осветило. Таман када смо дошли до изједначења и успоставили равнотежу на терену десио се несмотрен старт Себастијана Ерере на противничког играча и црвени картон, због кога смо цијели сат били са фудбалером мање на терену. Убрзо смо примили и гол и сви су мислили да ћемо се тада распасти. Међутим, тек тада смо показали прави карактер и са играчем мање на терену смо практично блокирали све прилазе нашем голу. У реваншу морамо одиграти другачије. Од самом старта морамо кренути силовито, доћи до гола, којим би успоставили резултатску равнотежу. Вјерујем да се играчи тога придржавати на терену и да ћемо се на крају радовати – истакао је Жижовић.

Искључење Ерере у првом сусрету аутомастки значи да ће Бањалучани у реванш бити лишени његових услуга, али то није једини проблем за стручни штаб Борца.

- На лакшу повреду се жали Давид Вуковић. Не желимо ништа да ризикујемо да не би дошло до неке теже повреде и он неће бити највјероватније у записнику. Још увијек је неизјесно ко ће добити прилику на лијевој страни, гдје је требао бити Ерера. Ријеч је о трилеми између Јураха Каролине, Александра Субића и Марка Вукчевића. Ко ће добити предност одлучићемо послије посљедњег тренинга пред утакмицу. Да ли ћемо се одлучити за праву опцију остаје да се види, али ко го да буде на терену сви ћемо стати иза њега – додао је Жижовић.

Реванш утакмицу између Борца и КИ Клаксвика судиће бугарски арбитар Георги Кабаков. Помоћници су његови земљаци Мартин Маргаритов и Дијан Валков, а четврти судија још један Бугарин, Владимир Валков. И у ВАР соби биће Бугари, а ријеч је о Драгомиру Драганову и Гергију Гинчеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана