У Борцу из Козарске Дубице планирају да постану стабилан прволигаш

Дарко Пашагић
У Борцу из Козарске Дубице планирају да постану стабилан прволигаш

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Фудбалери Борца експресно су се вратили међу прволигаше пошто су суверено на првом мјесту завршили сезону у Другој лиги Републике Српске група запад.

Повратак у елиту најавили су већ послије првог дијела сезоне када су са 37 освојених бодова бјежали шест корака Горици из Шипова и осам бањалучком БСК-у. На крају са 73 бода имали су седам више од "романтичара", који ће у бараж и девет од Горице и тако су на  најбољи могући начин стигли до шампионског пехара и повратка у прволигашко друштво.

- Од почека сезоне имали смо само један циљ, а то је било да освојимо прво мјесто. До њега смо стигли сасвим заслужено, јер смо још од трећег кола стално били на лидерској позицији - нагласио је шеф стручног штаба Дубичана Раде Дрвеница.

Иако је сезона завршена на стадиону "Ђолови" је ових дана радно.

- Неће бити проблем да добијемо лиценцу, али желимо још да дотјерамо инфраструктуру. Највише се ради на свлачионицама и службеним просторијама. Желимо да до почетка сезоне све буде у најбољем реду, а очекујемо и већу подршку локалне заједнице, јер нам је циљ да будемо што боље пласирани. Мислим да смо то и заслужили - наставио је Дрвеница.

Већина играча из прошле сезоне носиће и наредне дрес Борца.

- Желимо да ову екипу уз неколико појачања задржимо на окупу. Осим четворице Колумбијаца сви остали играча су из Козарске Дубице и околине, а циљ нам је да доведемо неколико фудбалера, који ће појачати конкуренцију у екипи и бити превага у искушењима која нас очекују наредне сезоне. Међу њима ће бити још један фудбалер из Колумбије, који ће се придружити земљацима. Прва лига је из године у годину јача, а чини ми се да ће наредне сезоне бити стварно жестока конкуренција - додао је Дрвеница.

Најбољи стријелци у сезони у којој је Борац постигао 72 поготка били су Предраг Пралица са 20 и Стефан Томаш са 14 голова, а капитенску траку носио је Никола Пекић.

- Иако су нам многи послије испадања из Прве лиге предвиђали да ћемо се тешко вратити успјели смо веома брзо да се консолидујемо и да се експресно вратимо тамо гдје нам је мјесто и гдје желимо дуго да будемо. Стварно смо складна цјелина и очекујем да у наредној сезони многим искусним прволигашима помутимо рачуне. Истина имали смо малу кризу резултата на почетку другог дијела сезоне, али смо се брзо вратили у ритам и освојили титулу - рекао је Пекић.

Иако му уговор са Дубичанима истиче крајем овог мјесеца, сигурно остаје на "Ђоловима".

- Желим да помогнем да остваримо што боље резултате и да покажемо да нисмо случајно у елити Српске. Вјерујем да ћемо успјети све што је планирано - додао је Пекић.

Прозивка је планирана за 25. јун, а послије седам дана рада на "Ђоловима" екипа би требало негдје да отпутује на другу фазу припрема, али још није познато на коју дестинацију.

Колумбијци

Велике заслуге за освајање титуле имају и четворица младих Колумбијаца,. То су: Жоан Себастијан Памплона Валенсија, Серхио Андрес Памплона Валенсија, Жон Себастијан Паласиос Кампаз и Жордан Андрес Кампања Хинестроза.

- Први је у наше редове дошао голман Жоан Себастијан Памплона Валенсија. То је било још прије четири године, а на почетку прошле сезоне дошла су и преостала тројица, међу којима је и његов брат близанац Серхио Андрес Памплона Валенсија. Споразумијевамо се углавном на енглеском језику, мада се веома труде да овладају и српским, што им прилично добро иде - нагласио је капитен Борца Никола Пекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана