У бојама Mozzartа постижу голове широм земље

Mozzart
У бојама Mozzartа постижу голове широм земље

На адресе стотина спортских колектива широм наше земље до сада су стигли нови Mozzart дресови као знак подршке регионалног лидера у приређивању игара на срећу домаћем спорту.

Међу њима је велики број фудбалских клубова чији играчи у бојама Mozzartа постижу голове на теренима од југа до сјевера наше земље. На ову успјешну листу од сада су уписани и фудбалери ФК Карановац из Бањалуке и ФК Мемићи из Калесије који ће наставити да тресу мреже у дресовима са знаком „М”.

Много нам значи подршка коју смо добили од Mozzartа, веома смо захвални јер су биле мале шансе да сами обновимо спортске комплете играчима. Због тога се искрено захваљујемо компанији Mozzart на овом спортском потезу – поручује предсједник Надзорног одбора ФК Карановац, Мирослав Рачић. 

 

 

​Клуб је основан прије више од пола вијека у Десној Новоселији, а затим се преселио у Карановац гдје су 1990. направили фудбалско игралиште и одиграли прве утакмице. Након паузе у раду, 2000. године су се поново окупили, обновили терен и заиграли у Општинској лиги Бањалука, а затим и Подручној и Регионалној лиги Републике Српске. 

 

​Тренутно имају више од 50 чланова- сениори се такмиче у Регионалној лиги Српске, а омладинци играју у Лиги полетараца. Највећи успјех им је наступ у Другој лиги Српске, а из њихових редова је потекао Данко Станаревић који је играо у ФК Борац и ФК Козара, а завршио каријеру у Аустрији.

 

 

Велике планове у новим Mozzart дресовима кују и у ФК Мемићи у Калесији. 

Свака подршка и било који вид помоћи је од користи. Подршка компаније Mozzart, која је једна од највећих у региону, нам је од велике користи и на томе смо им неизмјерно захвални- поручује Асмир Алић, предсједник ФК Мемићи, Калесија. 

 

​И овај клуб ће ускоро обиљежити 5. деценију рада, а током богате историје били су вишеструки освајачи Општинског купа, те наступали у Кантоналној лиги. Из овог тима потекао је Мерсудин Ахметовић који је наступао у Русији за Ростов и Волгу, те домаће клубове ФК Слобода Тузла и ФК Сарајево.

 

​Традицију данас наставља око 40 првотимаца у Другој кантоналној лиги Тузланског кантона. У наредном периоду желе да наставе да напредују на табели, посвете се раду са младим фудбалерима и у новим Mozzart дресовима поново освоје Општински куп чије је финале за десет дана. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана