Тужан дан за фудбал: Преминуо легендарни "Лудак"

ГС
Foto: Агенције

Некадашњи репрезентативац Уругваја Раул Рикардо Дос Сантос, који је током фудбалске каријере носио надимак "Лудак", преминуо је у 57. години живота.

Уругвајац се дуго борио са раком панкреаса, али нажалост на крају није успио да побиједи.

Раул Рикардо Дос Сантос је највећи дио каријере провео у домовини, а имао је и епизоде у Шпанији, односно Боливији, пише Спортал.

Фудбалом је почео да се бави у Басањезу, да би потом прешао у редове Дефенсор Спортинга, прије него што је стигао у Европу, гдје је бранио боје Албасетеа и Виљареала. Вратио се потом у Јужну Америку, гдје је до краја каријере наступао још за Дефенсор Спортинг поново, затим Боливар, Прогресо и Серо.

Дубок траг оставио је у Албасетеу и Виљареалу, у којима је врло брзо постао љубимац навијача, иако је само по годину дана наступао за те клубове.

La familia albacetista, consternada por el fallecimiento de Raúl Ricardo Dos Santos, jugador que vistió nuestra camiseta entre 1992 y 1994.

Le mandamos nuestro sentido pésame a sus familiares y amigos en estos duros momentos.

DEP pic.twitter.com/lI6VK5eMJY

— Albacete Balompié (@AlbaceteBPSAD) July 4, 2024

За Албасете је на 46 мечева постигао 15 голова, док је у дресу “Жуте подморнице” уписао 36 наступа са 12 постигнутих погодака.

У периоду док је играо у шпанској Примери успио је чак и да упише два наступа за репрезентацију Уругваја, али се ниједном није уписао у стријелце.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана