Турске власти пустиле Јехезкела из притвора, данас се враћа у Израел

Танјуг
Foto: X (Твитер)

ТЕЛ АВИВ- Турске власти пустиле су из полицијског притвора израелског фудбалера Сагива Јехезкела и он ће се данас вратити у Израел, саопштило је израелско министарство спољних послова.

Јехезкел, који игра за фудбалски клуб Анталијаспор, претходно је приведен у полицију у Анталији на испитивање након што је, током прволигашке утакмице, показао солидарност са таоцима које држи палестинска милитантна група Хамас.

Фудбалер је рекао полицији током испитивања да је једноставно позвао на прекид рата у Појасу Газе када је након гола показао наруквицу на свом зглобу на којој је писало: "100 дана 7.10." поред Давидове звијезде, а у вези са 7. октобром када је Хамас напао југ Израела и отео таоце, пренио је АП.

Јехезкел је негирао да његов чин представља провокацију и истакао да се залаже за прекид рата у Појасу Газе.

Турски министар правде Јилмаз Тунц рекао је у недјељу да је Јехезкел, 28-годишњи израелски интернационалац, под истрагом због оптужби за наводно "отворено подстицање јавности на мржњу и непријатељство".

Тунц је написао на платформи X да је Јехезкел учинио, како је навео, "ружан гест у знак подршке израелском масакру у Гази".

Анталијаспор је суспендовао Јехезела из тима и саопштио да разговара са адвокатима клуба о могуćности раскида његовог уговора.

Турски фудбалски савез осудио је, како је навео, "гест који је узнемирио савјест турске јавности".

У међувремену, Јехезкелово притварање изазвало је негодовање у Израелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана