ТСЦ домаћин Фрајбургу: Нијемци као прекретница

Г.С.
ТСЦ домаћин Фрајбургу: Нијемци као прекретница

БАЧКА ТОПОЛА – Фудбалери ТСЦ-а од 18.45 у Бачкој Тополи дочекују екипу њемачког Фрајбурга у мечу 3. кола Лиге Европе.

Послије одличног старта сезоне вицешампион Србије је знатно попустио и невјероватан је податак да нису побиједили на шест посљедњих мечева. Претходни тријумф остварили су још половином септембра на првенственом гостовању у Панчеву. У Лиги Европе су узели један бод у двије утакмице и не би требало да буде много замјерки на њихова издања у мечевима са Вест Хемом и Олимпијакосом. У Лондону су водили све до пола сата прије краја дуела, а против Пирејаца су стигли два гола минуса и освојили свој први бод.

Киксеви су се догодили на домаћем фронту. У првом колу Купа Србије испали су од друголигаша из Смедерева, након пенала, а у Суперлиги су изгубили од Спартака на свом терену и ремизирали против Младости и Вождовца у гостима. На оба та меча имали су предност, али је нису сачували. Тренер Тополчана Жарко Лазетић нема кадровских проблема и вјерује да ће његов тим остати непоражен. Наду му даје и чињеница да су и Нијемци у лошијој форми него што су то били на почетку Бундеслиге.

Фрајбург већ три сезоне игра одлично, у Бундеслиги су увијек у врху и мало је фалило да се домогну и Лиге шампиона. Поред тога су били врло успјешни и у Купу Њемачке у којем су прошле године играли у финалу. Сада играју топло-хладно, побједе па онда изгубе, а у суботу су на свом терену преокренули против Бохума и уписали нова три бода. Док у Бундеслиги играју много боље на свом терену, у Европи је супротно, бар по резултатима.

У првом колу су побиједили Олимпијакос у Атини са 3:2, а у другом су на свом терену поражени од Вест Хема. Њихов циљ је пролаз у другу фазу и играње у Лиги Европе и на прољеће. Да би то остварили неопходно је да остваре максималан број бодова против ТСЦ-а или макар да дођу до четири бода из овог двомеча. Фрајбург је у Србију дошао без Кристијана Гунтера, Јаника Кејтела и Макса Росенфелдера, који су повријеђени. Арбитар из Азербејџана Алијар Агајев биће главни судија на "ТСЦ арени".

Њему ће помагати сународници Зејнал Зејналов и Акиф Амирали, док је УЕФА за четвртог арбитра одредила Камала Умудлуа, а у ВАР соби биће Турци Алпер Улусој и Абдулкадир Битиген. Иако је првобитно најављено да ће за 1.000 мјеста морати да се смањи капацитет стадиона, на крају број сједишта која ће остати празна биће 420, јер толико гледалаца стане на јужну трибину, гдје неће бити публике.

По одлуци дисциплинске комисије, а како се наводи због "дискриминаторског понашања навијача", ТСЦ је дужан још и да исплати кровној организацији европског фудбала 10.000 евра.

Лига европе

Група А

1. Вест Хем                   2        2        0        0        5:2     6

2. Фрајбург                   2        1        0        1        4:4     3

3. Олимпијакос   2        0        1        1        4:5     1

4. ТСЦ                 2        0        1        1        3:5     1

3. коло: ТСЦ - Фрајбург (18.45), Олимпијакос - Вест Хем (18.45).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана