Тркуља: Трансфери потврда доброг рада

Дарко Драгичевић
Тркуља: Трансфери потврда доброг рада

ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЋИ – Фудбалски клуб Звијезда 09 је пред старт шампионата представила шест нових играча. Уговоре са чланом Прве лиге Републике Српске су потписали: Срђан Вулић, Никола Њамцуловић, Димитрије Петронијевић, Хаyфорд Боафо, Данило Ђулчић и Александар Митровић.

Сви играчи су потписали уговоре на годину дана. Вулић долази као слободан играч из Слободе, а у каријери је бранио боје Зрињског, Гошка, Леотар. Игра на позицији централног дефанзивца Њамцуловић је прошле сезоне игао за Рудар Приједор тако да одлично познаје Прву лигу Републике Српске.

Петронијевић је дефанзивни везни који је играо за Смедерево 1924, Металац, Колубару и Злативор а ријеч је о младом  играча.  Из Србије долазе и голман Данило Ђулчић који је већ бранио у БиХ за Орашје и Слогу, те Митровић који је нападач и играо је за Цар Константин, Синђелић и Власину.

И за крај Хауфорд Боафо који долази из Гане и из екипе Вориорс.  У посљедњој провјери екипа је поражена од Тузла ситија 0:3.

-Мислим да смо у овом прелазном року одрадили добар посао и довели адекватна  појачања,  те направили екипу која је микс младости и искуства. Наравно пред нама је пуно посла око уигравања нових играча. Идемо утакмицу по утакмицу како би се видио напредак кроз сваки меч. Наравно да желимо да имамо високе циљеве и да будемо при врху.  Што се тиче припремног периода задовољан сам урађеним. Оно што је  било примјетно током припремних мечева да нисмо имали баланс. У готово свим мечевима смо добро изгледали у првих 60 минута а то морамо да продужимо на читав меч. Вјерујем да ће екипа да буде максимално борбена у наредној сезони –рекао је тренер Бојан Тркуља.

Звијезда  09 је  ове сезоне направила четири велика трансфера, од тога три инострана. Салиман Кајоде је отишао у Подбрезову, Годсвил Вадзе је нови члан Чукаричког а голман Лука Дамјановић је на позајмици у Тренчину. Петар Караклајић је појачао шампиона БиХ Борац.

-Сви ти трансфери су потврда доброг рада у клубу и поносни смо на њих. Наши играчи су  направили искорак у својим каријерама добили велику шансу да се докажу у квалитетенијим лигама. То је можда и најбољи примјер осталима како могу да напредују и да се у нашем клубу изузетно квалитетно ради, те да уз велики труд и остали могу да крену њиховим стопама- додао је тренер Тркуља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана