Тренер Звијезде 09 Михајло Јурасовић о раду на Златибору: Нисмо још комплетирали тим

Г.С.
Тренер Звијезде 09 Михајло Јурасовић о раду на Златибору: Нисмо још комплетирали тим

ЗЛАТИБОР - У Фудбалском клубу Звијезда 09 упоредо трају припреме и стварање екипа за нову повратничку сезону у Премијер лиги БиХ. У досадашњем дијелу прелазног рока тим из етно-села Станишић довео је девет нових играча.

Повратника у елитни ранг Звијезду 09 су досад појачали: голмани Лука Дамјановић и Милан Јеловац те играчи Милан Савић, Небојша Гаврић, Милош Остојић, Седад Субашић, Петар Караклајић, Стефан Величковић и Младен Јутрић. Нови је и тренер Михајло Јурасовић.

- Чињеница да дуго нисмо знали у ком рангу такмичења играмо мало нас је омела у старту и ту смо мало каснили са стварањем играчког кадра. Чим смо сазнали да смо Премијер лига БиХ, активирали смо се и довели доста квалитетних играча. Сад је на нама да то уигравамо. Има још времена али свакако да је доста и нових играча, тако да нам је потребно време да све буде како треба - истакао је Јурасовић.

Да ствари буду још горе по екипу прва два дуела на Златибору су отказана због лакше вирозе у играчком кадру.

- Сигурно да нас је и то мало избацило из строја јер смо отказали две пријатељске утакмице тако да смо морали импровизовати тренинге и тек од понедељка смо практично у пуном саставу и можемо неометано да радимо. Покушаћемо што пре да уклопимо тим за нову сезону - додао је тренер.

Звијезда 09 је за сада довела девет играча, међу којима је неколико и искуснијих фудбалера. У клубу откривају да ће бити још појачања.

- Повратак у елитни ранг је тежак и ова сезона биће напорна. Због тога смо настојали да доведемо искусне играче који ће помоћи нашем младом тиму. Има ту и веома талентованих играча који ће добити шансу током сезоне тако да ће екипа бити спој младости и искуства. У првој сезони желимо да избегнемо борбу за опстанак. Кроз ове припреме смо видели да нам је потребно да појачамо одређене позиције, да их тако кажем дуплирамо како бисмо издржали ритам играња и мислим да ћемо то успети да решимо - закључио је Јурасовић. Познат је и распоред такмичења, али се тренер не осврће превише на њега.

- Са сваком екипом морамо да играмо. Сад смо концентрисани на припреме, а кад дође лига настојаћемо да сваког ривала добро упознамо. Ето прво је Вележ па ћемо онда редом - додао је нови тренер Звијезде.

Данас против Пазара

Након два одгађања пријатељских мечева због вирозе, екипа ће данас у 18 часова напокон на терен. Ривал ће бити Нови Пазар. Након тога повратник у Премијер лигу БиХ имаће још двије провјере на српској планини, након чега ће слиједити повратак у БиХ. Ту ће бити заказана и генерална проба за старт шампионата 29. јула када Звијезда гостује код Вележа у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана