Тренер Владимир Илић се привикао на првенство Грчке: Астерас прилика за напредовање

Дарко Драгичевић
Тренер Владимир Илић се привикао на првенство Грчке: Астерас прилика за напредовање

ТРИПОЛИС - Тренер Владимир Илић остварио је прву побједу у шампионату Грчке. Његов Астерас гдје се налази у стручном штабу савладао је на домаћем терену ОФИ Крит 3:0.

Млади тренер се већ прикивао на нову земљу и клуб, те је упознао квалитет лиге и оно што га очекује у наредном периоду.

- Први утисци о првенству Грчке су сјајни, ради се о одличном првенству у којем има пет шест великих клубова против којих је веома тешко играти. Сви они посједују веома квалитетне играче, тако да ће овај ангажман бити велики изазов. Ти великани квалитетом одскачу од остатка лиге тако да се ми налазимо у групи тимова који су веома изједначени и гдје ће у међусобним дуелима нијансе одлучивати. Остварили смо прву побједу тако да ће нам то пуно значити за наставак шампионата и донијети самопоуздање - истакао је Илић.

За младог стручњака ангажман у Грчкој био је први одлазак у иностранство. Раније је ишао на специјализације, а сад има ангажман током којег жели додатно да напредује. Астерас је идеална средина за рад, јер је организован клуб гдје управа има реалне циљеве.

- Мислим да смо квалитетно одрадили припреме што се видјело и у ова два кола у првенству. Радили смо седам седмица имали квалитетне провјере и искрено се надам да ћемо то што смо увјежбавали показати и на терену, те да можемо остварити квалитетне резултате посебно код куће. Амбиције клуба су да остане стабилан прволигаш. Већ сам напоменуо да великани имају заиста квалитетне тимове и да се боре за титулу и излазак у Европу, док се остали клубови боре за позиције од шестог да 12. мјеста. У тој групи екипа је и Астерас и желимо да будемо што боље пласирани - додао је Илић.

Бивши тренер Крупе је са овом екипом доминирао у првенству Републике Српске, а онда се одлучио да направи додатни искорак у каријери и по ново знање је дошао у Грчку. Олакшавајућа околност је што је главни тренер Србин Милан Раставац, а у стручном штабу је и бивши репрезентативац Југославије Горан Шаула.

- Сигурно је да ми је то пуно олакшало привикавање и адаптацију на Грчку што су у стручном штабу наши људи. Раставац и Шаула су одлични тренери и људи са којима је заиста милина радити и може пуно да се научи. Наравно да је разлика између првенства Грчке и Републике Српске велика, посебно у интензитету мечева и тренинга, али многе ствари смо ми радили и на нашим тренинзима. Свако ко жели да буде у току са савременим фудбалом мора сваки дан да учи и гледа новитете, а ово је за мене заиста сјајна прилика и настојим да сваки дан научим нешто ново - поручио је Илић.

Грчки клубови су овог љета направили бум на европској сцени и близу су клупских фаза у свим такмичењима.

- Наравно да пратимо све клубове јер су нам ривали у домаћем шампионату, али и навијамо да направе што боље резултате, јер смо дио те лиге и свакако да нам ти успјеси значе и дижу рејтинг лиге. Квалитет тимова је изузетно висок ми смо то видјели и осјетили у првом колу против ПАОК-а гдје смо поражени. ПАОК је и у Европи показао да је озбиљан тим, као и остали представници Грчке који су озбиљно схватили сезону - истакао је на крају млади тренер. 

Велике обавезе

Обавезе у клубу су велике тако да Илић још није имао времена да се упозна са градом и сјајним историјским насљеђем.

- Фудбал је у фокусу. У току припреме нисам имао времена, радило се два пута дневно и стално сам био у тренинг центру. Сад имам мало више времена. Триполис је мали град близу Атине, али ето колико је обавеза довољно говори да нисам био у главном граду осим кад смо ишли на утакмице. Надам се да ћу кад будем имао слободан дан мало искористити вријеме да упознам град и историју, а сад је сав фокус на екипи и фудбалу - истакао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана