Тренер Слоге Владо Јагодић анализирао учинак Добојлија: Јесен за понос свих у клубу

Дарко Пашагић
Тренер Слоге Владо Јагодић анализирао учинак Добојлија: Јесен за понос свих у клубу

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге на зимску паузу отишли су као петопласирана екипа Премијер лиге, чиме су сигурно премашили очекивања, а шеф стручног штаба Добојлија Владо Јагодић сматра да је ово сигурно један од најуспјешнијих јесени у историји клуба.

Иако су ове јесени веома мало играли на својим “Лукама”, већ су домаћини били у Модричи на стадиону “Др Милан Јелић”, то није сметало његовим изабраницима да у 18 првенствених утакмица освоје 27 бодова уз гол-разлику 22:30.

- За одличне резултате у првом дијелу сезоне најзаслужнија је била компактност свих у клубу, од градоначелника Добоја Бориса Јеринића, предсједника Слоге Мирослава Кршића и спортског директора Златка Максимовића, преко играча, стручног штаба па све до економата. Сви у клубу па и возачи који нас превозе те особље које је задужено за одржавање стадиона, клупских просторија и свлачионица имају заслуге у овим добрим резултатима. Морам искористити ову прилику да захвалим и трећелигашу из Костајнице, Нашим крилима те Рудару из Станара, на чијим стадионима смо обављали добра дио тренинга, јер као што је познато наше “Луке” су због радова већ дуже вријеме ван функције - нагласио је Јагодић.

Искусног стручњака чија тренерска каријера траје још од 2002. године и у којој је сакупио 535 званичних утакмица посебно радује учинак на домаћем терену, гдје су уз Зрињски са 24 бода најуспјешнија екипа.

- Имамо нешто лошију гол-разлику од Мостараца, који су први по овом параметру, али то је сјајан резултат, када се зна да нисмо све утакмице играли на свом стадиону. Са учинком од три бода на гостовањима не могу да будем задовољан. Могли смо у неким утакмицама више, али не треба заборавити да се ова екипа Слоге разликују у односу на ону из прошле сезоне око 80 одсто. Вјероватно би наш укупни учинак био бољи да Никола Дујаковић, Данило Шиповац и Зоран Караћ, који су веома добро обавили припреме, нису дуже одсуствовали због повреда, али и да су тек негдје почетком септембра у клуб дошли Јосип Квесић, Тони Јовић и Срђан Мрзић - наставио је Јагодић.

Играчи су већ на одмору, који ће трајати до 10. јануара.

- Пред одлазак на паузу урађени су излазни параметри сваког фудбалера и сада им предстоји веома кратак одмор. У другој и трећој седмици паузе радиће по индивидуалном програму кондиционог тренера Марка Мазалице и очекујем да се 10. јануара у 12 часова, када ће бити обављена прозивка, појаве у оптималном стању - истакао је Јагодић.

Већ је познат и план припрема Добојлија.

- Прва три дана послије прозивке биће резервисана за уводна тестирања, а потом ћемо до одласка у Турску обавити уводни дио припрема. За Анталију летимо 23. јануара и остајемо до 6. фебруара, а тамо ћемо одиграти четири пријатељске утакмице. Већ су позната три ривала. Против казахстанског Јелимај Семеја играмо 26. јануара, а ривал три дана касније биће пољска Висла Плок. Посљедњи противник 5. фебруара је руски Факељ из Вороњежа, а још тражимо ривала за 2. фебруар. Већ 11. фебруара имамо прву званичну утакмицу у осмини финала Купа БиХ, а тај меч ће нам уједно бити и генерална проба пред наставак првенства, које је седам дана касније - рекао је Јагодић.

Играчки кадар ће током зимске паузе доживјети неке промјене.

- Циљ нам је да га смањимо са садашњег 31 имена на 28, међу којима ће бити четири голмана. Желимо да се он искристалише најкасније до поласка у Анталију. Са неким фудбалерима у наредним данима ћемо разговарати о њиховом даљем статусу у Слоги, за неке наше играче постоји интересовање других клубова. У зависности од тога тражићемо појачања, али један од приоритета у наставку сезоне биће нам да што више шансу пружимо младим играчима, који су поникли на “Лукама” - истакао је Јагодић.

Добојског премијерлигаша на прољеће очекују битке на три фронта.

- Осим борбе за премијерлигашке бодове, пласирали смо смо и у осмину финала Купа БиХ те у полуфинале Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”. Имамо лијеп бодовни салдо и вјерујем да у преостала четири кола, колико је остало до краја другог дијела шампионата, можемо сачувати ту позицију. То би уједно и значило да у трећи круг улазимо доста релаксирани и са добрим шансама да у наставку покушамо ухватити прикључак са екипама које су испред нас. Међутим, то нам неће бити императив. Наша жеља је да покушамо први пут да освојимо Куп РС, али и да у случају повољног жријеба изборимо пласман у четвртфинале Купа БиХ. Послије тога играју се по двије утакмице и онда је све могуће - додао је Јагодић.

Јовић прави примјер

Редове Слоге у наставку сезоне сигурно неће носити крилни нападач Тони Јовић, који је већ потписао за узбекистански Буњодкор.

- Иако је на “Лукама” провео само три и по мјесеца, Јовић је свијетао примјер како се за кратко вријеме може не само добро уклопити у нову средину, већ и показати како се добрим играма може направити уносан трансфер, првенствено за њега и његову породицу. Са њим смо се разишли на веома лијеп начин, јер је за кратко вријеме прирастао за срца свима у клубу. Желим му много среће у наставку каријере - истакао је Јагодић.

Утакмице и играчи

У првим дијелу сезоне по ријечима тренера Владе Јагодића обављено је 145 тренинга.

- На њима је присутност била већа од 95 одсто, што ме радује. Када рачунамо припремне утакмице те првенствене, али и оне у два Купа, БиХ и Републике Српске “Др Милан Јелић”, одиграли смо 30 мечева у којима смо остварили 16 побједа, три ремија и 11 пораза уз гол-разлику 39:39. Када се изузму два меча против Борца у којима смо примили девет погодака и са овим сегментом смо јако задовољни. Јесенас сам на располагању имао 31 играча. Од њих чак 30 је одиграло бар по једну утакмицу, а једини без учинка је млади голман јуниор Слоге Ајдин Жилић. Морам истаћи сјајан учинак Дејана Видића и Тонија Јовића, који су заједно постигли 15 голова (десет и пет), али и сјајне асистенте Николу Дујаковића, Данила Шиповца, Зорана Караћа и Павела Баранова - рекао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана