Тренер Радника задовољан и поред пораза против Зрињског

Дарко Пашагић
Тренер Радника задовољан и поред пораза против Зрињског

БИЈЕЉИНА - Иако су у одгођеном сусрету трећег кола Премијер лиге поражени на гостовању код Зрињског у Мостару са 0:2, шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић био је задовољан оним што су његови изабраници показали на стадиону “Под Бијелим бријегом”.

Од самог почетка сусрета изабраници Марија Иванковића су доминирали, али су се Бијељинци одлично бранили до 23. минута. Тада је послије центаршута Маријана Ћавара из корнера, Нардин Мулахусејновић највише скочио и главом погодио мрежу Сембераца. У финишу првог дијела сусрета шансу за Радник није искористио Ђорђе Пантелић. У наставку сусрета боља игра гостију, а најбољу шансу пропустио је Пантелић, који је побјегао одбрани и шутирао, али лопта је прозујала тик поред стативе. У дубокој судијској надокнади Мостарци су стигли до другог гола, који је постигао “резервни” фудбалер Давид Чамбер.

- Показали смо да смо тврд орах. Могу да честитам својим момцима, поштовали су све што смо се договорили. Остаје жал због гола из прекида, али и због “зицера”, који нисмо искористили. На крају корнер, сви смо ишли у напад да пробамо нешто да урадимо када је пао други погодак. Био бих срећнији да смо узели бод или бодове, али морам да честитам Зрињском на побједи - нагласио је Ђурић.

Осврнуо се на и детаљ из 87. минута, када се на терен послије пет мјесеци паузе због повреде вратио фудбалер Зрињског Немања Билбија.

- Драго ми је што се Билбија вратио у нашу лигу, он је заштитни знак првенства и желим му пуно здравља - наставио је Ђурић.

Времена за дубље анализе нема, јер Радник већ у недјељу од 15 часова на Градском стадиону у Бијељини очекује дуел 10. кола против добојске Слоге.

- То је за нас веома важна утакмица, јер играмо против екипе којој је до краја сезоне, баш као и нама, једини циљ да обезбиједи опстанак. Промијенили су тренера, који је донио неке новитете и сигурно је да нас очекује веома тежак и неизвјестан задатак. Ипак надам се добром резултату и освајању три бода.

Парови 10. кола: данас: Посушје - Широки Бријег (18 часова), субота: ГОШК - Слобода (13.30), Сарајево - Вележ (20.45), недјеља: Радник - Слога (15), Борац - Жељезничар (19.45), понедјељак: Зрињски - Игман (18).

ЗРИЊСКИ  2 (1)

РАДНИК    0 (0)

Стријелци: 1:0 Мулахусејновић у 23, 2:0 Чамбер у 90+4. минуту.

Стадион: “Под Бијелим бријегом” у Мостару.

Гледалаца: 1.500.

Судија: Нихад Љајић (Сарајево) 6,5.

Играч утакмице: Нардин Мулахусејновић (Зрињски) 7,5.

ЗРИЊСКИ: Марић -, Баришић 7, Машић 7, Ћорлука 7, Мулахусејновић 7,5 (од 87. минута Билбија -), Малекинушић 7 (од 46. минута Ћуже 7), Иванчић 7 (од 46. минута Савић 7), Сурдановић 7, Топић 7 (од 89. минута Чамбер -), Ћавар 7 (од 70. минута Посавец -), Тичиновић 7. Тренер: Марио Иванковић.

РАДНИК: Самуровић 6, Јосиповић 6, Крајишник 6, Васић 6 (од 64. минута Сивац -), Натан 6 (од 87. минута Субашић -), Пантелић 6,5, Гаврић 6,5, Перишић 6, Механовић 6, Теодоровић 6 (од 77. минута Албијанић -), Маричић 6. Тренер: Велибор Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана