Велибор Ђурић опрезан пред дуел са Вележом: Морамо бити максимално фокусирани

Дарко Пашагић
Велибор Ђурић опрезан пред дуел са Вележом: Морамо бити максимално фокусирани

БИЈЕЉИНА - Шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић опрезан је пред сусрет четвртог кола Премијер лиге БиХ у којем ће његови изабраници у суботу од 18.45 часова на Градском стадиону у Бијељини угостити мостарски Вележ.

Повратник међу премијерлигаше добро је стартовао у нову сезону. Прво је на гостовању савладао ГОШК у Габели са 1:0, потом на свом терену играо неријешено са Широким Бријегом, 1:1, а меч трећег кола против Зрињског у Мостару је одгођен.

С друге стране први меч Вележа против Борца у Бањалуци је одгођен, потом су Мостарци на свом терену изгубили од Жељезничара са 1:2, а онда су славили на “Пецари” против Широког бријега са 2:0.

Због неочекиване елиминације на европској сцени од представника Андоре Интер Ескаладеса смијенили су тренера Дамира Чанадија, а екипу привремено води Самир Мерзић.

- Иако нису започели сезону онако како се планирали, Мостарци имају веома добру екипу, која сигурно и ове године жели да се укључи у борбу за највиши пласман. Показали су да су кикс на свом терену против Жељезничара веома брзо заборавили и славили су у Широком Бријегу. Због тога морамо бити и те како опрезни и вјерујем да само уз максималан ангажман свих појединаца можемо остварити позитиван резултат - нагласио је шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић.

Истакао је да његовој екипи сигурно није одговарала непланирана пауза у трећем колу, када је због обавеза Зрињског на међународној сцени њихов сусрет пролонгиран.

- Наравно да смо спремни помоћи онима који нас представљају у Европи, али је јасно да послије два добра резултата није баш лијепо када практично имаш такмичарску паузу од 14 дана. Али шта да се ради. Вриједно смо тренирали и очекујем да ће се то видјети у дуелу против Вележа. Очекујем да уз нас буду и наши навијачи, јер нам је пуно лакше играти уз њихову подршку - наставио је Ђурић.

Нови члан Радника постао је доскорашњи нападач бившег Суперлигаша Вождовца Данило Теодоровић.

Ријеч је о 22-годишњем играчу, који је поникао у бањалучком Жељезничар Спорт тиму, потом играо за млађе категорије Црвене звезде, одакле је прешао у Вождовац. У Бијељину је дошао као слободан играч и са њим је потписан двогодишњи уговор, али он неће бити у конкуренцији за дуел против Вележа.

- Сигурно да се ради о веома добром фудбалеру, који би за нас требало да буде велико појачање. Међутим, још није стекао право наступа, тако да неће бити у комбинацији. Осим њега не могу да рачунам на одраније повријеђеног Небојшу Гаврића. Имамо још два ровита фудбалера, а непосредно пред утакмицу одлучићу да ли ће бити у игри за овај сусрет - додао је Ђурић.

Остали парови четвртог кола: субота, 21 час: Слобода - Жељезничар, понедјељак, 21 час: ГОШК - Посушје, играно у петак увече: Игман - Широки Бријег, одгођени су мечеви: Слога - Борац, Зрињски - Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана