Нови спортски тренер Борусије Дортмунд je поријеклом из Доњег Вакуфа?

ГС
Foto: Бундеслига.цом

Као награду за спектакуларно изгубљени наслов првака у прошлом колу прошле године и овосезонски просјек екипе у првенству, Един Терзић би могао добити унапређење од тренера у спортског директора Борусије Дортмунд, пише Билд.

Угледни њемачки часопис пише, да Вестфален није претјерано импресиониран пласманом у осмину финала Лиге првака и из „групе смрти”, већ их више брине како први тим изгледа у мечевима Бундеслиге у којој је једна побједа, забиљежена у посљедњих пет мечева, преноси Н1.

Дортмунд је пети на табели њемачког шампионата, са омјером 7 побједа, 4 ремија и 3 пораза.

Терзић је „војник клуба” у којем је до сада радио као помоћни тренер прве екипе, вд тренера прве екипе и технички директор, а у два је наврата службено био на челу стручни кадар. Сада га чека нова позиција на којој би требао замијенити бившег фудбалера Дортмунда Себастијана Кела.

Дортмунд ове седмице ће угостити Парис Сен Жермен, а реми би осигурао прво мјесто у групи уочи жријеба осмине финала Лиге првака 2023/24.

Билд напомиње да би многи тренери на Терзићевом мјесту у међувремену били смијењени, али не и он, понајвише због блиског контакта и повјерења које у њега има извршни директор клуба Ханс-Јоаким Ваке.

Терзић је популаран и међу навијачима па му се умјесто отказа спрема унапређење.

Процијењено је да ће његове квалитете, у односу на мане, више доћи до изражаја у улози спортског директора него као тренера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана