Тренер Партизана открио кадровске проблеме, па поново позвао навијаче на стадион

GS
Foto: Sputnik

Фудбалери Партизана у идућем колу, 16. по реду у Суперлиги Србије, играју против ТСЦ-а на свом стадиону, и то након репрезентативне пазуке током које нису ни имали утакмица у такмичарском смислу.

Пред меч, тренер Партизана, Игор Дуљај истиче и то да ће меч бити баш тежак због те паузе, али и због тренера гостију.

– Била је пауза, мало је специфична утамкица и за нас и за њих, јер смо испали из такмичарског ритма. По мени, то је тим који игра најљепши фудбал из једног простог разлога, јер њихов тренер Жарко Лазетић не одступа од своје игре, без обзира против кога игра. Видјело се и у Европи гдје су се квалитетно супротстављали против јачих тимова. Видјело се то и против Звезде и против нас кад смо одиграли то прво коло. Тако да, много значајна утакмица како за нас, тако и за њих.

Партизан и ТСЦ су у првом колу имали поприлично интерсантан дуел.

– Такође једну веома тешку утакмицу, вјерујем да ће публика имати шта да види, зато што и Партизан и ТСЦ играју нападачки фудбал, вјерујем да ће бити шанси и са једне и са друге стране, вјерујем да ће бити више са наше стране, биће то отворен фудбал и оно што бих поручио јесте да навијачи дођу у што већем броју, јер је прошла утакмица била шок за нас кад смо видјели толико навијача на нашем стадиону. Овом приликом их позивам, стварно су потребни, поновићу, они су наш штит, они су вјетар, то су људи који нам дају велику подршку и много значе нашој екипи. Тако да, дођите у што већем броју.

Причао је такође и о проблемима у тиму.

– Искрен да будем… Највећа је енигма Илић, добио је изузетно јак ударац у стопало, није тренирао ни јуче ни прекјуче, да ли ће данас, чекам да дође, да погледамо, он је највећи проблем и Северина који је испао из строја, нема шта да се крије. Салдања има четири жута, у односу на Илића ћу видјети који ће тим истрчати сутра. Чекамо, он је бонус. Уколико њега нема, онда морам да мијењам много тога што се тиче играча који играју у нападу.

Али, чак и без обзира на то, неће одустати од свог система.

– Систем да се мијења, то је опет само почетна формација на терену, али мијењате нешто што је већ уиграно. У сваком случају ће доћи до овако нечега, морамо да то прихватимо и ко год буде играо, вјерујем да ће дати све од себе да донесе резултат Партизану.

Спреман је и на ривале из ТСЦ-а, гдје каже да има доста играча на које треба скренути пажњу.

– Има доста квалитетних играча, Цветковић, Миловановић, Петровић, Ћирковић који је играо у Русији, Вулић којег сам цијенио док је био у Напретку и Звезди, одличан играч који је одличан техничар. Ђаковац, Ђорђевић који је поникао у Партизану, опет њихово највеће оружје је њихов тренер. Одлично га људи у клубу познају, јер је овдје радио, знамо стил игре и знамо да не одступа од њега. Биће интересантна утакмица.

Партизан је примио гол од ТСЦ-а у првом колу у посљедњим минутима, док је против Чукаричког на исти начин дошао до побједе клуб из Хумске.

– Такве ствари се дешавају, примили смо гол у посљедњем минуту, дали смо неколико пута у посљедњем, значи један тим има карактер, другом попусти концентрација, голови падају. Не знам што се прави нека драма од тога, то је узбуљиво. Тим има карактер, да ниједног тренутка не одустаје од побједе, тако да ће вјерујем тако бити и сутра. Понављам и опет ћу поновити, неопходна је подршка наших навијача. Бесплатан је улаз, знам да не долазе због тога, желе да виде квалитетан фудбал, какви год да буду временски услови за игру, имаће шта да виде.

Причао је Дуљај и зашто није играо контролну утакмицу током ове паусе, пише Телеграф.

– Имао сам у плану да одиграм утакмицу, али, гледао сам временску прогнозу, нисам смио да ризикујем да се нешто догоди, поучен искуством неких играча који су се повриједили на таквим утакмицама, имали су тешке повреде баш због лоших терена, то се догодило овдје у Земунелу, искрен да будем, нисам хтио да доводим у опасност играче да се нешто не догоди.

Кристијан Белић је ове сезоне један од најбољих играча у екипи Партизана.

– Изузетно важан играч за наш тим, он је показао да изузев тога што одузима лопте, може да буде опасан по противнички гол, да постигне гол, да асистира својим играчима и то је нешто што краси Белића, надоградио се и ово није његов лимит и има доста мјеста за напредак.

Велики недостатак и јесте то што нема Матеуша Салдање.

– Много значи, наравно. Али, има ту још играча који су на свој начин допринели да Партизан осваја бодове, наравно да ће фалити, али, нема га, не можемо да плачемо и кукамо, тако да, видјећемо у односу на Илића, понављам, који ће састав истрчати. Илић је бонус, ако он може, знам тим, ако не може, морам да мијењам.

Каже Дуљај и да је задовољан виђеним до сада.

– Неки пут се осврнем што се тиче тих утакмица, резултата што смо постигли, али то је само једна епизода. Истина, многи нису вјеровали, чак ни људи у клубу, ни много, ми смо ишли из утакмице у утакмицу, свака сљедећа је била најбитнија, ТСЦ је финале за нас, тако се водимо, тако гледамо и припремамо се од утакмице до утакмице. Ништа нас не занима, ни ко игра прије нас, ни послије нас, да ли има интересовања за наше играче, нас интересује само сљедећа утакмица, сад то је ТСЦ.

Закључак ове конференције јесте и то да је Дуљај задовољан што је начињено откако је стигао.

– Јесам, за то највећу заслугу имају играчи, они су око себе створили једну породичну атмосферу, имамо јаку свлачионицу и они сада воде главну ријеч, нико не може да им уђе, да им поквари однос који имају и то је само још један резултат онога што су одрадили на терену. Искрен, поштен однос према клубу, према колегама, према тренерима, према особљу, као награда томе је и ова посљедња утакмица на нашем стадиону, гдје је било доста навијача поред бојкота, а да не причамо када играмо у гостима када имамо невјероватну подршку, све се то поклопило, али… Данас добијете, сутра се догоди нешто друго, креће друга прича, али углавном, мени је најважније да су играчи задовољни, срећни и да нико не може тај нико круг који су створили да нико прекине – закључио је Дуљај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана