Тренер Милан Станивуковић остаје на клупи Љубића: Желимо искорак на свим пољима

Дарко Драгичевић
Тренер Милан Станивуковић остаје на клупи Љубића: Желимо искорак на свим пољима

ПРЊАВОР - Фудбалски клуб Љубић планира да наредне сезоне игра значајнију улогу у првенству Републике Српске те да буде у горњем дијелу шампионата. Прњаворчани су због тога већ почели са стварањем тима, а прозивка за нову сезону је заказана за 5. јул.

Екипу ће и у новој сезони са клупе водити Милан Станивуковић са којим је настављена сарадња, а стигла су и прва појачања. Млади тренер ускоро завршава полагање за УЕФА про лиценцу.

- Брзо смо се договорили о сарадњи, а циљ нам је да побољшамо рад у сваком сегменту функционисања клуба те да направимо резултатски искорак у односу на раније сезоне. Жеља је да буде направљен тим који ће бити у горњем дијелу од петог до десетог мјеста и да буде избјегнута борба за опстанак. Старт припрема је заказан за 5. јул, такође се договарамо о пријатељским утакмицама и то смо све ријешили у принципу. Стигла су и прва појачања у стручном, али и играчком кадру и не сумњам да ћемо бити још бољи. Задовољан сам због доласка Бабића и Стаменковића. Тежићемо додатном квалитету, биће још нових фудбалера најмање на још на три позиције, а једно је сигурно у новој сезони ћемо гледати један нови, бржи, полетнији Љубић, који ће моћи да испуни амбиције које су постављене -  рекао је Станивуковић.

Досадашњи помоћник Владанко Комленовић ће и даље бити у стручном штабу, али ће преузети бригу и о јуниорима прњаворског клуба, док ће у раду првог тима учествовати и тренери Горан Декет и Бојан Симић. Сигурно је да ће са њима Станивуковић много лакше организовати тренинге.

Прва два појачања дошла су из Лакташа, који су прошле сезоне завршили на трећој позицији и сигурно је да ће донијети додатни квалитет. Нови чланови Љубића су постали нападач Урош Стаменковић и крилни играч Никола Бабић

- Драго ми је што долазим у клуб у којем познајем већину играча, тако да нећу имати проблема са уигравањем. Коначно ми се поклопило да сарађујем и са тренером Миланом Станивуковићем, са којим сам у неколико наврата разговарао. Надам да ћу искуством допринијети да се та узлазна путања клуба настави - рекао је Стаменковић који ће бити појачање и у сектору задуженом за кондицију играча.

Бабић: Лако сам се договорио

Бабић је носио дрес бројних клубова попут Козаре, Текстилца.

- На позив тренера Станивуковића чији рад поштујем одлучио сам се за Љубић. Упркос понудама прволигашких клубова, амбиције су ми се поклопиле са клубом из Прњавора. Представљен ми је план клуба, вјерујем да ће Љубић имате запажену улогу у новој сезони. Са управом сам нашао брзо заједнички језик, долазим да помогнем клубу да бисмо сви заједно остварили зацртане циљеве - рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана