Тренер Михајло Јурасовић о незавидном положају Звијезде 09: Нисмо још испали из лиге

Г.С.
Тренер Михајло Јурасовић о незавидном положају Звијезде 09: Нисмо још испали из лиге

САРАЈЕВО - Звијезда 09 је доживјела девети пораз у досадашњем дијелу првенства и чврсто је прикована на дно табеле. У дуелу против Жељезничара поновили су старе бољке, примила је гол након грешке, а затим није успјела да реализује своје шансе.

Тренер Михајло Јурасовић је истакао да његов тим неће бити лак залогај за многе екипе у наставку шампионата.

- Честитам Жељезничару на заслуженој победи, ми смо се трудили и имали смо ситуације које смо могли боље решити. Имали смо једну шансу у последња три-четири минута, могли смо дати гол, голман противника је бранио добро. Знали смо како Жељо игра, пробали смо да смиримо то, знали смо да су под притиском и да ће ући у проблем како време пролази. Гол нас је сасјекао и утакмица је завршила тако како јесте -  рекао је Јурасовић.

Након трећине првенства, екипа Звијезда је практично већ виђена у нижем рангу, јер има само четири бода. У стручном штабу се не предају.

- Мислим да смо играли пуно боље него што показује бодовни салдо. Екипа се сад комплетирала и то мало боље изгледа у односу на ранији период. Трудимо се да будемо коректни. Мислим да ћемо играти све боље и боље. Можда испаднемо из лиге, али нећемо бити лак залогај за многе екипе у наредном периоду. Имали смо своје проблеме, сада их више немамо. Ова утакмица је могла завршити и другачије. Сви виде да смо ми већ испали, то нам је додатни проблем због притиска и то утиче на неке ствари на које ми не реагујемо. Трудићемо се да не испаднемо тако лако. И против најбољих екипа у лиги нисмо надиграни. Сви причају да ћемо испасти, а Жељезничар је морао дати 150 одсто својих могућности да би нас савладао - рекао је Јурасовић који се пожалио и на суђење, јер његова екипа прелако добија картоне:

- Трудимо се да играмо коректно, а имамо највише жутих картона. Мислим да ако их ми овако лако добијамо, и други треба да их добијају на тај начин. Евидентно да постоје неки проблеми, а ми нисмо криви за то. Ово није тражење алибија, већ чињеница.

***

ЖЕЉЕЗНИЧАР 1 (0)

ЗВИЈЕЗДА 09 0 (0)

Стријелац: 1:0 Мекић у 58. минуту.

Стадион: Грбавица у Сарајеву.

Гледалаца: 4000

Судија: Елведин Топузовић (Тузла) 6,5.

Жути картони: Амоа, Мекић, Рустемовић, Дрљо (Жељезничар), Јеловац (Звијезда 09).

Играч утакмице: Недим Мекић (Жељезничар) 7.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Муфтић 7, Цоцалић 6,5, Крпић 6,5, Мекић 7, Штилић 6 (од 46. минута Дрљо 6,5), Шехић 6,5 (од 59. минута Гасал 6), Дрина 6,5, Амоа 6,5 (од 90+1. минута Бибер -), Рустемовић 6,5 (од 90+1. минута Шабић -), Овчина 6,5, Ћосић 6,5 (од 81. минута Јашаревић -). Тренер: Нермин Башић.

ЗВИЈЕЗДА 09: Јеловац 6, Јевремовић 5,5 (од 78. минута Ђорђевић -), Томановић 6, Блажевић 5,5 (од 67. минута Поњевић -), Величковић 5,5, Гадсвил 5,5, Миловановић 5,5 (од 67. минута Раца -), Шапић 5,5, Вукоја 5,5 (од 78. минута Субашић -), Максимовић 5,5, Даноски 5 (од 57. минута Салиман 5). Тренер: Михајло Јурасовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана