Тренер из Бијељине добио признање у Македонији: Жижовић препородио Шкупи

Д. Д.
Тренер из Бијељине добио признање у Македонији: Жижовић препородио Шкупи

БИЈЕЉИНА - Бивши тренер Радника и Зрињског Младен Жижовић је направио сјајан посао у Сјеверној Македонији. Наиме, он је након шестог кола преузео екипу Шкупија и након тога је у првенство водио екипу на 12 мечева у којима је остварио девет побједа уз два ремија и само један пораз.

Због тога је добио признање као најбољи тренер јесење полусезоне од медија у Македонији. Уз то његова екипа је остварила и два тријумфа у купу и изборила полуфинале.

- Можемо да будемо задовољни резултатима, а ја посебно начином на који је екипа играла и прихватила моје захтјеве. Када сам преузео екипу, она је била на шестој позицији и циљ је био да нам главни ривали Струга и Шкендија не одмакну превише. Успјели смо да дођемо на другу позицију са само бодом заостатка за лидером Стругом. Изборили смо пласман у полуфинале Купа и приказали заиста добре партије па сам добио признање за тренера полусезоне, што је потврда доброг рада - истакао је Жижовић.

Талентовани стручњак истиче да ће клуб покушати доћи до титуле.

- Сигурно је да ћемо се појачати и да планирамо довести четири до пет нових играча да бисмо напали титулу - додао је Жижовић.

Лига Македоније је била потпуна непознаница за тренера, а најпознатији клуб Вардар је на посљедњој позицији.

- Лига заиста има простора за напредак, добро је праћена, изједначена. Доста је играча из Африке и Јужне Америке, има талентованих фудбалера и код нас има чак седам странаца. Највећи проблеми су инфраструктура и лоше суђење. Осјетили смо то у финишу полусезоне на својој кожи. Мислим да је лига БиХ тренутно квалитетнија у односу на Македонију. А од Вардара је остало само славно име. Имају заиста пуно проблема и то се одразило на резултате. И сам сам био изненађен када сам видио гдје се налазе, а они су још и добри тренутно, јер су у финишу везали двије побједе - додао је Жижовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана