Тренер голмана Борца Синиша Мркобрада вјерује у младе чуваре

Д. Д.
Тренер голмана Борца Синиша Мркобрада вјерује у младе чуваре

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Борац баш нема среће са повредама голмана у овој години. Тренутно су чак три чувара мреже ван строја, тако да ће шансу у посљедња два кола јесење полусезоне добити млади Давид Стјепановић.

Прво је Бојан Павловић пред меч с Аустријом морао на операцију слијепог цријева, затим се у реваншу повриједио Никола Ћетковић. Бањалучани су затим реаговали и довели сјајног Милана Мијатовића, али је и он зарадио повреду у репрезентацији и на све то је Бојан Павловић повриједио ложу.

Тренер голмана Синиша Мркобрада истиче да нема мјеста кукању те да вјерује у младе голмане.

- Давид Стјепановић је прошле сезоне бранио у Слободи из Мркоњић Града и да му је неко рекао да ће бранити ове године званичне мечеве за Борац, мислим да не би вјеровао. Добиће шансу у наредним мечевима и сад је да нама да га што боље припремимо. Прикључили смо и голмане јуниорског тима. Талентовани су и добро раде, тако да настојим да их не оптеретимо - изјавио је Мркобрада.

Стјепановић је већ добио шансу у дуелу против Слоге у Модричи, када је замијенио Павловића, тако да је скинуо тај притисак. Већ зна шта се од њега очекује у овој конкуренцији.

- Од њих нико не очекује да буду хероји у овим мечевима, већ да рационално бране. Наша екипа може да се похвали малим бројем примљених голова, што је, поред голмана, заслуга читавог тима, тако да је на Давиду да слуша саиграче који ће му максимално помоћи и вјерујем да може успјешно да одговори задацима. Ово им је шанса да се докажу и покажу на највишем нивоу стручном штабу и нама, да видимо колико они могу - додао је Мркобрада.Поред Стјепановића, припремама првог тима прикључени су и голмани из јуниорског тима. Никола Грујић је већ био у саставу за дуел против Аустрије у Бечу и стандардан је на голу јуниорске екипе, тако да ће највјероватније бити на клупи сениора за преостале мечеве. До краја јесењег дијела полусезоне Бањалучани који су већ обезбиједили прво мјесто за зимску паузу, имаће два гостовања и то против Звијезде 09 у Угљевику, те у Посушју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана