Тренер БСК-а Драгишић има јасан циљ: Са Чаира се види Градски стадион

Дарко Драгичевић
Foto: ФОТО: Д. Шутвић

БАЊАЛУКА – Зоран Драгишић, досадашњи тренер јуниорске екипе Борца у наредној сезони водиће прволигаша  Републике Српске БСК, који је филијала премијерлигаша.

Драгишић је током играчке каријере већ носио дрес БСК-а, а уз то одлично познаје већину играча који носе дрес бањалучких „романтичара“. Управо је то била звијезда водиља приликом именовања новог тренера, јер ће шансу да се доказују у овом клубу добити млади играчи са Градстог стадиона.

-Већину тих момака сам већ водио у млађим категоријама Борца, тако да је заједничка одлука била да преузмем екипу БСК-а, јер их одлично познајем. Главни циљ нам је да створимо што је више могуће играча за сениорски тим Борца. Управо је тај прелаз из јуниорске у сениорску категорију веома тежак и у њему се губи највише играча тако да је жеља да ти момци имају што више минута и да напредују. Циљ је да се они тактички и физички припреме за наступ у Премијер лиги БиХ –истакао је тренер Драгишић.

Окосницу екипе као и прошле сезоне чиниће млади играчи који ће да буду појачани са неколико искуснијих фудбалера у свим линија како би и резултати ипак били на жељеном нивоу.

-Сигурно је да ће екипа бити спој младости и искуства. Младим момцима из Борца ће бити прикључено неколико искуснијих играча . Прошле сезоне су ту били Срђан Модић, Небојша Рунић, Вукан Ђорђевић видјећемо до старта припрема ко ће остати и гдје ће нам бити потребни искуснији играчи да донесу мирноћу у игри и да уз њим  момци додатно сазријевају и напредују- додао је нови тренер БСК-а.

Оно што је добро за клуб је да ће у новој сезони да се врате „двојне регистрације“ тако да ће поједини играчи моћи да добију додатне минуте.

-Сјајна је то вијест за младе фудбалере.То ће нам свакако олакшати посао у наредној сезони. Тако ћемо моћи да рачунамо на неке младе играче Борца. Стефан Марчетић, Павле Ђајић, Недим Керановић има ту још момака који ће кад не буду у комбинацијама за тим тренера Младена Жижовића бити код нас. Сигурно је да ће им пуно значити да имају минутажу и да играју сваке седмице такмичарске мечеве- јасан је Драгишић.

БСК ће са припремама почети у четвртак а већ је договорио и четири контролне утакмице. Ривали бањалучких „романтичара“ ће  бити Лакташи 13. јула, затим Жељезничар Спорт тима 20.јула, Слобода  Мркоњић Град 27.јула, док би генерална требала да буде меч против Борца из Козарске Дубице 3. августа.

Успјех школе

Добар рад у млађим категоријама Борца добио је и потврду у све већем броју младих играча који су прикључени првом тиму

-Поносан сам на чињеницу да је на припремама у Словенији било чак 11 играча који су прошлу школу Борца и из наших млађих категорија дошли до првог тима. То је потврда доброг рада тренера и клуба у протеклом периоду – јасан је  Драгишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана