Треће финале УЕФА Лиге нација на програму у недјељу (20.45): Шпанци гасе "ватрене"

Г.С.
Треће финале УЕФА Лиге нација на програму у недјељу (20.45): Шпанци гасе "ватрене"

РОТЕРДАМ - Фудбалери Шпаније и Хрватске састаће се у недјељу од 20.45 часова на "Де Кујп" стадиону у Ротердаму у финалу УЕФА Лиге нација.

"Фурија" је у европском класику против Италије (2:1) други пут изборила пласман у завршну представу најмлађег репрезентативног такмичења на Старом континенту. "Азури" нису успјели да се реванширају Шпанцима за пораз од прије двије године у истој фази турнира. Шпанци ће пак на мегдан Хрватској, да покушају да на поправном ураде оно што у другом издању Лиге нација нису успјели против Француске. И на прилици могу да захвале Хоселуу. Искусни нападач Еспањола ушао је у игру у 84. минуту и само четири минута касније донио побједу Шпанцима, потврдивши да би могао да буде џокер Луиса де ла Фуентеа. Први гол за некадашње европске и свјетске шампионе дјело је Џеремија Пиноа, док је изједначење тиму Роберта Манћинија донио Ћиро Имобије са бијеле тачке. Што се финалног окршаја тиче, "фурија" улази са лијепим успоменама на Хрвате, јер посљедњи пут Шпанија и Хрватска кад су се састале у осмини финала Европског првенства прије двије године Шпанци су славили у продужетку са 5:3. Селектор Шпаније Луис де ла Фуенте свјестан је кога има за ривала.

- Знамо какав је тим Хрватска. Играју на веома високом нивоу и изузетни су техничари. Имају неколицину играча са великим искуством. Два пута су дошли до полуфинала Свјетског првенства и једном до финала Лиге нација. Веома су важна екипа - рекао је Де ла Фуенте.

Један од најбољих играча селекције са Пиринејског полуострва, везиста европског шампиона Манчестер ситија Родри свјестан је да је близу још једног пехара.

- Веома смо узбуђени као генерација и сада имамо шансу да освојимо трофеј. Знамо да нас чека још један корак - истакао је Родри.

Хрвати су преко домаћина Холандије дошли у прилику да се боре за још један пехар, нанијевши им први пораз у Ротердаму послије 23 године, још од фебруара 2000. Од тада су "лале" одиграле 31 утакмицу. Селектор "коцкастих" Златко Далић жели прво злато за своју селекцију, након бронзе и сребра са свјетских првенстава.

- Битно је каква је Хрватска. Идемо по злато које нам недостаје. Сребро, бронза, вријеме је за злато и да завршимо ту причу - закључио је Далић.

Италија и Холандија за бронзу

У дуелу за треће мјесто мегдан дијеле Италија и домаћин Холандија. Дуел на стадиону "Де Гролш" у Еншедеу биће игран такође у недјељу, али са почетком у 15 часова. Екипа Роберта Манћинија практично брани бронзу, јер је прије двије године завршила на трећој позицији савладавши Белгију са 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана