Трећа срећа: Станојевић поново тренер Партизана

Телеграф
Трећа срећа: Станојевић поново тренер Партизана

Крупне промјене у Партизану започеле су довођењем новог-старог тренера, Александра Станојевића.

Он ће у наредној сезони предводити црно-бијеле и то по трећи пут.

Како је пренео Телеграф, црно-бијели су ријешили да умјесто Алберта Нађа доведу стручњака који је већ раније у два наврата имао прилике да води црно-бијеле.

Александар Станојевић је послије више од мјесец дана разговора, прошлог четвртка сјео за сто са генералним директором, договорио значајан дио будуће сарадње, али је коначан одговор оставио за текућу седмицу у којој је и дефинитивно дао пристанак на почетак трећег тренерског мандата у Хумској, пренио је Телеграф.

Иначе, Станојевић је са Партизаном имао доста успјеха у оба наврата.

У првом наврату, од 2010. до 2012. освојио је двије титуле првака и Куп Србије, Партизан је под његовом командом играо и у групној фази Лиге шампиона.

У другом наврату када је водио тим,  од 2020. до 2022. године, није освојио трофеј, али је такође успио да обезбиједи пласман у групну фазу Лиге конференција, екипа је презимила у Европи.

Станојевић је каријеру почео водећи млађе селекције у ФСС, био је на клупи Срема из Јакова, да би 2007. био помоћник Мирослава Ђукића, тадашњег шефа струке Партизана.

У каријери, Станојевић је осим Партизана био и на кормилу четири кинеска клуба, у питању су Далијен Аербин, Пекинг Гуан, Пекинг Ентерпрајс и Пекинг Рене. 

Такође водио је Макаби из Хаифе у Израелу, солунски АОК; те Коњаспор у Турској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана