Традиција дуга скоро пола вијека – Завршен Mozzart поноћни турнир „Брод 2024”

Mozzart
Традиција дуга скоро пола вијека – Завршен Mozzart поноћни турнир „Брод 2024”

Традиционални 45. Mozzart поноћни турнир у малом фудбалу синоћ је успјешно завршен у препуној сали Спортско-културног центра у Броду.

За титулу најбоље борило се 76 футсал екипа из земље и региона, а препуне трибине биле су им додатни подстицај у борби за голове. За престижну титулу најбоље, изборила се екипа Амбар / д.о.о. Периз којој је припао пехар, али и све три престижне награде овогодишњег турнира. Уз побједничку, али и све остале екипе и ове године била је компанија Mozzart као генерални спонзор.

Прије свега, желим да се захвалим компанији Mozzart што нас подржава већ три године и што одржавамо квалитетну сарадњу у континуитету. Надамо се да ћемо и даље сарађивати кроз организацију овог турнира и да ће такмичење из године у годину бити још веће и још посјећеније. Много нам значи подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу и веома им се захваљујемо- поручује Никола Миличић, члан Организационог одбора 45. Mozzart поноћног турнира „Брод 2024”.

 

Побједничка екипа у финалу је била боља од тима МНК Брод 035/Дариус трансфер коју је побиједила резултатом 3:1. Најбољима у сениорској категорији припао је пехар, који им је уручио начелник општине Зоран Видић, те новчана награда од 10.000 КМ. На бродском турниру су ове године заиграли први пут, али су обећали да ће се вратити и наредне године како би одбранили и сачували пехар.

Најбољим играчем турнира проглашен је Енис Сеферовић из екипе Клуб Амбар / Д.о.о. Периз, одакле долазе и најефикаснији стријелац и голман Доминик Зеко и Петар Јелавић.

На овогодишњем турниру у Броду играло је 76 екипа из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Словеније и Аустрије. У дворани Спортско - културног центра у Броду сваке вечери било је више од 300 гледалаца, а завршницу је синоћ пратило око 1.200 љубитеља футсала из Брода и других градова у окружењу.

 

Овогодишњи побједник у категорији ветерана је Клуб малог ногомета Витомарци из Словеније, док је друго мјесто припало екипи Високе пословно-техничке школе из Добоја. Најбоља екипа у категорији кадета је Сити Каффе Брод која је у финалу савладала Дизајн Лукић Добој. У пионирској категорији пехар је припао тиму Ауто центар Теодора из Добоја.

 

Организатор турнира и ове године била је Туристичка организација општине Брод уз коју су стали Општина као генерални покровитељ, те компанија Mozzart као генерални спонзор.             

Судећи по броју пријављених екипа, најавама многих од њих да ће се вратити и сљедеће године, те броју гледалаца, који су свако вече пратили турнир, нема сумње да ће се спортска традиција дуга четири и по деценије наставити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана