Томашевић: Трг бана Јелачића спреман за вечерашњу утaкмицу

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЗАГРЕБ- Градоначелник Загреба Томислав Томашевић најавио је да ће грађани вечерас прву полуфиналну утакмицу Свјетског првенства између Хрватске и Аргентине, као и остале утакмице до краја првенства, моћи да гледају на Тргу бана Јелачића, гдје ће у понедјељак бити организован дочек хрватске репрезентације, независно од исхода вечерашње утакмице.

"Очекујемо велики интерес грађана и навијача за утакмицу Хрватске и Аргентине. Некако у кратком времену успјели смо да организујемо велики екран на Тргу бана Јелачића, гдје очекујемо велики број људи упркос ниским температурама", рекао је Томашевић новинарима у Подбрежју, гдје је почела садња првог урбаног воћњака у хрватском главном граду.

Томашевић је најавио да ће на централном градском Тргу бана Јелачића бити организован и дочек хрватских фудбалера са Свјетског првенства, у понедјељак поподне.                 

Додао је да се детаљи дочека још договарају са ХНС-ом и владом, посебно у вези безбједносних питања.

"Најбитније је да се безбједности аспекти дефинишу", рекао је градоначелник и додао да је дочек фудбалера из Русије 2018. био организован у посљедњем тренутку, а тако је, каже, и сада.

 "На неки начин сви смо се надали да ће Хрватска далеко догурати, али тек сад се види да ће то бити у понедјељак поподне, независно од исхода утакмице против Аргентине", рекао је Томашевић

Упитан о могућим извођачима на дочеку и да ли би имао нешто против да наступи Марко Перковић Томпсон, као што је било прије четири године, Томашевић је рекао да се тиме још нису бавили.

Изразио је наду да ће Хрватска данас побиједити Аргентину, а, ако му каже обавезе дозволе, отићиће о свом трошку на евентуалну финалну утакмичу у Катар, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана