"То није пенал": Скандал потреса Шпанију, објављен разговор из ВАР собе

GS
Foto: Facebook

Шпански фудбал потреса велики судијски скандал и то након што је Реал Мадрид уз велику судијску помоћ дошао до побједе против Алмерије у претходном колу Примере.

Краљеви су након преокрета побиједили Алмерију резултатом 3:2 иако су губили 2:0 на полувремену, а сусрет су обиљежиле велике судијске грешке.

Објављен је и разговор главног судије с ВАР собом, а сада су шпански медији отишли корак даље те су уз помоћ својих извора дошли и до разговора главног судије првог лигашког Ел Класика Јесуса Гила Манзана са својим помоћницима у ВАР соби.

У фокусу је био дуел Аурелиена Томенија и Роналда Арауја када је Француз с двије руке оборио уругвајског дефанзивца, али главни судија меча није показао на бијелу тачку.

"Све у свему, он га додирује и пушта те скаче без његове помоћи. За мене нема говора о пеналу. Завршили смо с тим Јесусе. Ставља руке на њега, али никада, никада то није пенал", увјеравао је Гулермо Скварес Фернандез главног судију меча.

Практички поменути ВАР судија је онемогућио Гила Манзана да поново погледа поменуту ситуацију те на тај начин оштетио Барселону која је у том тренутку водила 1:0.

На крају је Реал Мадрид с два гола Јудеа Белингема преокренуо резултат у своју корист и стигао до велике побједе над највећим ривалом, преноси Кликс.

AUDIO REVISIÓN VAR

Jornada 11 | Barça - Real Madrid

‼ El posible penalti de Tchouaméni a Ronald Araújo en El Clásico

"Le pone la mano por encima, por supuesto, pero nunca, nunca, hay penalti"

"La del agarrón la veo al límite"

En https://t.co/OGW0AKAWMl pic.twitter.com/Cx1ZEbW54u

— Jijantes FC (@JijantesFC) January 25, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана