Терзић оштро критиковао Пиксија (ВИДЕО)

ГС
Терзић оштро критиковао Пиксија (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Репрезентација Србије је са Драганом Стојковићем отишла на Свјетско и Европско првенство у фудбалу, али се тамо није показала у најбољем свјетлу. 

На недавним одиграним мечевима у Лиги нација победила је Швајцарску, па изгубила од Шпаније, а о свим тим детаљима причао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Дотакао се и националног тима. 

- Да се надовежем на репрезентацију Србије. Мислим да је селектор Стојковић у старту погрешио у великим обећањима. Људе разочаравају велика очекивања које су имали од Катара, Европског првенства и тако даље. Допринео је у прављењу неке лудачке атмосфере да ћемо учинити неке велике ствари. Оnda је платио чек критикама у медијима. Када добије критике, направи добар резултат и онда крене да 'пали' и баца народ у неки делиријум. Србија је релативно мала земља, играчи играју у клубовима у којима играју и на основу чега се базира велика еуфорија?, рекао је Терзић у подкасту "Милијанов корнер".

Наставио је да образлаже. 

- Мислим да је Србија направила успех одласком на Свјетско првенство, одласком на Европско првенство... Проширен је формат, ко год је хтео отишао је тамо. Резултати нису толико лоши како се у медијима представљају. Мислим да је селектор Стојковић погрешио у том егоманијачењу, обећавајући, не лете они, има их 11 и слично. Шпанија је то што јесте, Швајцарска је то што јесте.

Анализирао је и игру националног тима. 

- Не можеш да шаљеш поруке да идемо да се хајдукујемо. Мора да постоји уtemељење. Наравно да је потребно имати велике циљеве, али треба бити скроман. Из те скромности направи велике резултате, корак по корак. Мораш да улијеш самопоуздање играчима на спортски и квалитетан начин, без жеље за саморекламерством. Како оцењујем игру репрезентације? Осредње. Нити је плус нити минус када гледам све укупно. Смета ми начин на који Србија игра, не резултати. Није срамота изгубити 3:0 од Шпаније, сраман је начин. Нисмо покушали да играмо, нисмо покушали да станемо на лопту, да угрозимо гол, да веже три паса. Боже мој, Шпанија је побеђивала боље. Звезда је изгубила од Интера са 4:0, а сваки Звездаш је био поносан на начин на који је играла. Ми смо им глупостима наших играча поклонили голове. Било је делова меча када Интер није могао да изађе из свог казненог простора. Тако мора да игра Звезда у Лиги шампиона стално. То је такмичење где се и најмања грешка плаћа, закључио је Терзић, преноси Курир спорт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана