Тегелтија званично предсједник ФК Борац, најавио напад на титулу

Д.Д.
Foto: Д.Д.

БАЊАЛУКА - Милан Тегелтија нови је предсједник Фудбалског клуба Борац. Он је добио подршку свих делегата на ванредној Скупштини.

Тегелтија је већ био у Управном одбору јер је у сезонама 2010. и 2011. био потпредсједник клуба када је Борац освојио Куп а затим и првенство БИХ.

Изабран је и нови управни одбор у који су још именовани: градски менаџер Бањалуке Бојан Кресојевић, предсједник Скупштине Града Бањалука Љубо Нинковић, в.д. директор Аутопутева РС Слободан Станаревић, досадашњи потпредсједник Богољуб Зељковић и бањалучки привредник Горан Лукић.

- Није то комплетан Управни одбор јер имамо право да он броји девет чланова. Именоваћемо још људе из бизниса и допунити наше чланове. Прва сједница је већ у сриједу када ћемо именовати новог спортског директора, директора и директора за маркетинг. Не биџ о именима, али врло брзо ћемо и сазнати. Они ће да буду до краја сезоне на пробном раду да видимо да ли и колико могу а жеља нам је да направимо систем : Борац мора да игра модеран нападачки фудбал који ће да привуче публику- рекао је Тегелтија.

Најављени су и нови инфраструктурни пројекти, попут изградње јужне трибине као и реновирање постојеће источне .

-Морам да кажем да ми је велика част што сам се вратио у Борац. Ово радим из љубави јер сам већ био у клубу када је он правио успјехе. Сви ми волимо Борац и сви ми смо уједињени у намјери да овај клуб унаприједимо и направимо добар резултат. Морам да кажем да ми је сада лакше него када сам овдје био први пут. Екипа је друга на табели и примарно је да изборимо нови излазак у Европу. Бићу амбициозан и рећи да у сљедећој сезони желимо да нападнемо титулу. Борац има право на шампионске сноверекао је нови предсједник на промоцији.

Оно што је јасно да ће нова Управа морати да направи анализу стања и затим и планове око буџета а ту нови предсједник рачуна на подршку не само органа Републике Српске, већ и Града Бањалука.

-Не постоји клуб у региону који може без подршке државних органа. Сви смо уједињени у циљу да направимо још бољи клуб. Очекујем подршку државе и већ сам имао разговоре на ту тему а имаћемо и значајнију помоћ Града. 

Градски менаџер Бојан Кресојевић је нови члан Управног одбора и потврдио је значајнију подршку Града Бањалука.

-Град планира да финансијску подршку Борцу повећа на 500.000 КМ, али и да се повећају издвајања за клупске инфраструктуре. План је да се остави озбиљан траг како би клуб био најозбиљнији кандидат за освајање шампионске титуле", поручио је Кресојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана