Тегелтија: Остварујемо зацртане циљеве, радује побједнички менталитет свих у клубу

Г.С.
Тегелтија: Остварујемо зацртане циљеве, радује побједнички менталитет свих у клубу

БАЊАЛУКА – Фудбалски клуб Борац је лидер Премијер лиге након 14. кола, а у без пораза су већ тринаест утакмица. Диче се наши “црвено-плави” најбољим нападом и одбраном лиге, па у Платоновој улици разлога за задовољство има напретек.

Милан Тегелтија, предсједник ФК Борац каже да досадашњи дио сезоне протиче по плану, те да има простора за напредак.

-Веома сам задовољан због остварених резултата у досадашњем дијелу сезоне. Први смо са шест бодова предности у односу на другопласиране. Имамо најбољи напад и одбрану лиге, те најбољу гол разлику (29:10), а чак четрнаест наших играча се уписало у листу стријелаца што довољно говори о ширини и квалитету играчког кадра. Ипак, морам да нагласим да екипа није  ни близу максимума. Мишљења сам да највише простора за напредак имамо у нападачкој фази игре. Стварамо прегршт шанси, али увјерен сам да ће реализација бити још боља. Оно што ме посебно радује је побједнички менталитет унутар екипе. У свакој утакмици идемо на побједу без обзира да ли играмо код куће или у гостима , каже Милан Тегелтија.

У минулом периоду фудбалери су били на најтежим испитима у досадашњем дијелу сезоне. За двадесетак дана одиграли су чак пет дерби утакмица са директним конкурентима за трофеј, а из свих пет смо изашли непоражени.

-На почетку сам рекао да је наш циљ да ФК Борац доминира лигом и да буде конкурентан на европској сцени. То значи да желимо прво мјесто, а досадашњи резултати показују да то није била нека неоснована амбиција него смо јасно знали шта желимо, а сходно циљевима смо направили екипу. Идемо у добром правцу. Освајање трофеја је нешто што очекујемо и чему тежимо, а како првенство одмиче све смо ближи том циљу. Наравно, пред нама је још посла и чека нас тежак пут, али ми у сваку утакмицу улазимо као да играмо финале Лиге шампиона и није нам битно ко нам је противник. То је једини рецепт који нам може донијети резултат у Премијер лиги у којој све екипе имају довољно квалитета у својим редовима и свако може да буде кажњен уколико се опусти. Зато је од изузетне важности да наш фокус, концентрација и вољни моменат у свакој утакмици буду на највишем могућем нивоу. каже Тегелтија.

 

Минуло љето било је веома “прометно” у Платоновој улици. Играчки кадар је реконструисан и промијењена је комплетна “крвна слика” екипе која је добила побједнички ДНК. За све што је остварено на терену требало је времена.

-Екипа је “кликнула” након одређеног времена адапатације које је увијек потребно када вам у клуб стигне толики број нових играча. Сви играчи су посвећени истом циљу, а екипу краси велико заједништво на и ван терена. Мене посебно радује што имају побједнички карактер, а то је потврда  наших ријечи током прелазног рока када смо говорили да тражимо играче који имају борбени карактер и који ће дрес ФК Борац носити са поносом и жељом да оставе срце на терену.” каже Тегелтија.

У досадашњем дијелу сезоне одиграно је неколико спектакуларних утакмица, а за Милана Теглетију свака је била подједнако важна. Ипак, истиче да се посебно памте онај европски двомеч са бечком Аустријом, те сваки од првенствених дербија .

-Премијер лига је веома тешко и захтјевно такмичење. Свако сваког може да побиједи и нема лаких утакмица. Фаворитима “на папиру” може да се деси лош дан, да их напусти спортска срећа, да уђу нешто опуштеније на терен и то им се лако одбије о главу. Имали смо већ неколико таквих ситуација. Свака утакмица мора да се игра на максимуму и не смије да се деси да екипа уђе са “пола гаса” на терен. Сматрам да су нам Зрињски и Сарајево главни конкуренти за трофеје, али не смијемо да потцијенимо квалитет Вележа, Широког Бријега, добојске Слоге и Посушја. То су екипе које не само да вас могу побиједити него вас могу у потпуности надиграти на терену ако им дате прилику и ако немате прави приступ. Понаваљам, нема лаких противника и вољни моменат против свих екипа мора да буде на највишем могућем нивоу. Само тако можемо да остваримо своје циљеве.” каже Тегелтија.

Док фудбалери Борца на терену бију своје премијерлигашке битке. Од изборне скупштине на којој је изабрано ново руководство које предводи Милан Тегелтија прошло је више од седам мјесеци. Предсједник ФК Борац каже да је задовољан оним што се спровело у дјело за минулог периода.

- Комплетна радна заједница даје допринос да ФК Борац иде напријед. Клупске дугове према добављачима свели смо на текућу потрошњу, клупске просторије се сређују као и простор унутар и око стадиона. Обезбиједили смо нове маркетиншке уговоре, а уз подршку Фудбалског савеза Републике Српске замијенили смо травнату подлогу на помоћном терену. Поносни смо и на сарадњу са ФК БСК. Клупска промоција на друштвеним мрежама подигнута је на још виши ниво, а ту је и редизајнирани wеб сајт. Све су то сегменти на којима радимо и који су неопходни да би клуб наставио да јача и да буде још бољи. Циљ нам је да успоставимо систем налик ономе у врхунским европским клубовима и на добром смо путу. Желим овим путем да похвалим све своје сараднике у клубу, те комплетну радну заједницу Наравно, за све оно што радимо и што смо до сада остварили велику захвалност дугујемо Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, Влади Републике Српске и надлежним институцијама. Њихова подршка за ФК Борац је од немјерљивог значаја.“, каже Тегелтија.

За крај се осврнуо и на дио планова у наредном периоду.

-Спремамо још новина, а открићу да ће ускоро почети са радом и први клупски шоп у Бањалуци у самом центру града. План је да отворимо и један на самом стадиону. Имали смо малих проблема са локацијом у центру Бањалуке, али то је малтене приведено крају и сви Борчевци ускоро ће моћи да набаве клупске реквизите у званичном шопу ФК Борац. Планирамо да уведемо и онлине продају реквизита, али и улазница за утакмице, те да покренемо подкаст који ће се бавити бројним темама везаним за ФК Борац. Наша маркетинг служба не мирује и сијасет је идеја које ћемо, увјерен сам, спровести у дјело. за крај ће Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана