Тегелтија најавио јуриш Борца на прво мјесто

Дарко Пашагић
Тегелтија најавио јуриш Борца на прво мјесто

БАЊАЛУКА - Приоритетан циљ Борца у наредној сезони биће освајање титуле, најавио је предсједник Бањалучана Милан Тегелтија на прозивци фудбалера, чиме су званично почеле припреме "црвено-плавих".

Послије само двије седмице одмора изабраници Винка Мариновића поново су у погону, а на првом окупљању била су присутна 23 фудбалера. То су голмани: Никола Ћетковић, Бојан Павловић и Младен Јуркас те играчи Ђорђе Милојевић, Никола Пејовић, Александар Субић, Марко Кујунџић, Филип Рачић, Сергеј Дојчиновић, Јанез Пишек, Дејан Попара, Федор Предраговић, Јаков Благаић, Обрен Цвијановић, Енвер Кулашин, Јово Лукић, Саво Шушић, Стефан Марчетић, Данило Моцоња, Немања Михајловић, Зоран Квржић, Давид Вуковић и Давид Чавић. Оправдано су били одсутни оперисани Ален Јуриљ и новајлија Дамир Хреља.

- Ово није коначан ростер за нову сезону. У току су преговори са потенцијалним појачањима те фудбалерима који су истекли уговори. Извјесно је, такође, да ће бити и одлазака. Трудићемо се да екипу у цијелости формирамо до одласка на Златибор, 26. јуна. Процес је у току. Разговори трају. Неким играчима смо дали понуде, сад чекамо одговоре. За неке смо одлучили да неће остати - рекао је Тегелтија.

Челници клуба су већ зацртали циљеве у новој сезони.

- Приоритетни циљ је шампионска титула. И да што даље догурамо у Европи. Да бисмо дошли до групне фазе требаће времена. Томе реалније можемо тежити наредне сезоне - додао је Тегелтија.

Послије прозивке фудбалери су добили вољно, а први тренинга имаће данас.

- У фази смо формирања екипе. Сви заједно радимо на томе да што прије комплетирамо кадар. Добра ствар је што смо директно у другом колу квалификација за Лигу конференције, а те двије додатне седмице покушаћемо да искористимо на најбољи начин. Пред нама је нова сезона, цијеви, изазови. Борац увијек има највише амбиције и тако ћемо се поставити. Желимо да будемо квалитетнији него у претходној сезони, у којој смо испунили циљ, пласирали се на међународну сцену и освојили Куп Републике Српске. До одласка на Златибор, који је планиран за 26. јун, одиграћемо и једна контролни меч. Биће то два дана раније, 24. јуна, када ћемо играти против Омарске на прослави 50. рођендана овог клуба - рекао је Мариновић.

О плану рада на припремама говорио је спортски директор Оливер Јандрић.

- До краја ове прве седмице бићемо концентрисани на љекарске прегледе и очекујемо да нам се у том периоду прикључе још два, три појачања. Од наредне седмице крећемо пуном паром, а на Златибору су планирана четири контролна сусрета. За 29. јун је заказан дуел против Црвене звезде у Ужицу. За 4. јул још тражимо ривала, док ћемо пет дана касније играти два меча, са Радничким из Крагујевца и Јединством Путеви из Ужица - истакао је Јандрић.

Међу онима који су продужили уговор са Бањалучанима овог љета је и капитен Александар Субић.

- Надам се да смо се сви успјели одморити и психички и физички, иако смо ван строја били само 14 дана. Сада треба да се што боље припремимо. Вјерујем да ћемо бити спремни за Европу, Лигу и Куп. У овом периоду биће најважније да се добро припремимо, али да и нас мимоиђу повреде - рекао је Субић.

Уговори

На крају прошле сезоне чак тринаесторици фудбалера Борца истекли су уговори. За сада су они продужени са Александром Субићем, Јанезом Пишеком, Јаковом Благаићем, Бојаном Павловићем, Енвером Кулашином и Сергејом Дојчиновићем. Клуб је напустио само Бењамин Татар, а још разговарају са Николом Нинковићем, Недељком Пишчевићем, Александром Војновићем, Момчилом Мркаићем, Дарком Лазићем и Иваном Лагунџићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана