Тедеско: Голман Роме Миле Свилар не може да брани за Белгију

Tanjug
Foto: TFT

БРИСЕЛ - Голман Роме Миле Свилар нема право да брани за фудбалску репрезентацију Белгије, изјавио је данас селектор националног тима ове земље Доменико Тедеско, преносе белгијски медији.

Свилар (24) је рођен у Антверпену, а бранио је за све омладинске селекције Белгије. Он је 2020. одлучио да промени спортско држављанство и да у будућности наступа за Србију.
    
Свилар је за А селекцију Србије наступио само на пријатељском мечу са Катаром (4:0), који је одигран у септембру 2021. године.
    
Свилар је био на ширем списку селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија за пријатељске мечева са Русијом и Кипром. Међутим, голман Роме је прије недјељу дана рекао да не жели више да брани за Србију.
    
"Пратили смо месецима Свилара, али наша правна служба је била јасна: не можемо да га позовемо у репрезентацију Белгије. Он је већ бранио за Србију, правна служба је била врло јасна око тога. Штета, али Свилар не може да промени Савез. Међутим, задовољни смо голманима које имамо. Имамо квалитетне голмане", рекао је Тедеско на конференцији за медије уочи пријатељских мечева са Републиком Ирском и Енглеском.
    
Белгијски медији наводе да Свилар не испуњава услове Међународне фудбалске федерације (ФИФА) да поново промени спортско држављанство.
    
Свилар је ове сезоне бранио на 15 мечева за Рому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана