Тата Драган и син Лука побједничка комбинација Дрине ХЕ

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

ВИШЕГРАД - Бољу повратничку премијеру у прволигашкој конкуренцији у Фудбалском клубу Дрина ХЕ нису могли да пожеле, јер су у првом колу на свом терену савладали Слободу из Мркоњић Града са 1:0.

Посебан разлог за задовољство и срећу имају у породици Вулевић, јер је тата Драган као тренер освојио прве прволигашке бодове, а син Лука постигао првенац у овом рангу такмичења, који је Вишеграђанима донио побједу. 

Њих двојица су у редове Дрине ХЕ стигли на почетку прошле сезоне, када су у клубу са стадиона крај Рзава зацртали за циљ да се послије осам сезона у друголигашком рангу врате међу прволигаше и тако на најљепши начин обиљеже вијек постојања клуба основаног 1924. године.

Драган Вулевић је одмах засукао рукаве и Дрина ХЕ је прошле сезоне супериорно освојила прво мјесто са 16 бодова предности у односу на Пролетер из Дворова. 

Током љетне паузе дошло је до промјена и у играчком кадру, а једини циљ свих у клубу је да у повратничкој сезони послије које ће елита Републике Српске бити смањена са 18 на 14 клубова буде обезбијеђен опстанак.

- Свима нам је пао камен са срца, јер су те прве утакмице по правилу најтеже. Ова победа додатно добија на тежини, јер смо на прволигашкој сцени поново после осам година. Победа ми је посебно драга што је њој кумовао мој син Лука, чији нам је погодак донео три бода. Надам се да ће бити још његових голова, али и наравно осталих играча. Циљ нам је да у првом делу сезоне освојимо што више бодова, да бисмо отишли на мирну зимску паузу, на којој бисмо се још више консолидовали - нагласио је Драган Вулевић.

Овај стручњак је од 2003. до 2006. године, док је још био играч, носио дрес Дрине ХЕ.

- Била су то много лепша фудбалска времена. Клубови су далеко боље финансијски стајали, а чини ми се да је и квалитет био на далеко бољем нивоу. Сада је све другачије. Много више је странаца, што онемогућава младим домаћим играчима да дођу до изражаја. Зато доста њих чим заврше јуниорски стаж престају са активним бављењем фудбалом, јер немају где да играју. Ако желимо да напредујемо у најважнијој споредној ствари на свету, морамо више да се посветимо домаћим снагама - додао је Драган Вулевић.

На почетку прошле сезоне из аустријског нижелигаша “Србија 15” Салцбург у редове Дрине ХЕ дошао је и његов син Лука Вулевић.

- Једноставно се тако десило. Са својим бившим клубом успео сам да се пласирам у виши ранг, али нисам успео да продужим папире и одлучио са да дођем у Вишеград да помогнем оцу. И одмах да кажем да се ниједног тренутка нисам двоумио. Одиграли смо одличну сезону и веома сам задовољан својим играма. Постигао сам 14 голова, можда је могло и боље, али најважније је да смо се вратили међу прволигаше, где бољу премијеру нисам могао ни да замислим. Мој гол је донео три бода, али је најмање важно ко га је постигао, већ је најбитније да смо победили - рекао је Лука Вулевић.

Овај 26-годишњи крилни нападач је истакао да нема никакве привилегије што му је отац тренер, већ му се чини да чак мора запети више да би се доказао.

- Увек од мене тражи максимум и чини ми се да је према мени далеко строжи него према осталих фудбалерима. Можда је тако и боље, јер се увек максимално залажем на тренингу, али и на утакмици, јер не желим никада да разочарам било кога у клубу, стручни штаб, саиграче, а поготово оца - додао је Лука Вулевић. 

Љубић

Фудбалери Дрине ХЕ у другом колу прволигашког караван у суботу од 17.30 часова гостују у Прњавору гдје ће снаге одмјерити са домаћим Љубићем. 

И осталих осам утакмица биће играно у истом термину, а састају се: Фамос - Рудар Приједор, Слобода (МГ) - Лакташи, Вележ (Н) - Козара, Дрина (З) - Слобода (НГ), БСК - Романија, Сутјеска - Жељезничар Спорт тим, Борац (КД) - Славија, Леотар - Звијезда 09.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана