Тадић предводио Ајакс у финале Купа, Класен погођен у главу

Танјуг
Тадић предводио Ајакс у финале Купа, Класен погођен у главу

РОТЕРДАМ - Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић постигао је гол за Ајакс у побjеди 2:1 на гостовању вjечитом ривалу Фејенорду у полуфиналу Купа Холандије, у мечу који је био прекинут једно вријеме јер је у главу погођен везиста гостију Дави Класен.

Тадић је у 14. минуту искористио грубу грешку двојице дефанзиваца Фејенорда и постигао гол за предност гостију. На одмор се ипак отишло резултатом 1:1, пошто је најбољи стријелац домаћих Санти Хименез послао лопту у мрежу Ајакса у 45+2 минуту.

Највећи дерби холандског фудбала је обиљежио прекид у 64. минуту, кад су навијачи домаћих упаљачем погодили Давија Класена, који је само 13. минута раније постигао побjедоносни гол за госте из Амстердама.

Кад је Класен погођен у главу и пао крвав на терен, тренер Ајакса Џони Хејтинга је повукао екипу са терена, а судија Алард Линдхоут је прекинуо меч.

Утакмица је послије двадесетоминутног прекида ипак настављена, па се Ајакс пласирао у финале Купа у којем ће се за пехар борити против ПСВ Ајндховена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана