Тадић: Још сам гладан успјеха, не идем у пензију док год сам потребан Србији

ГС
Тадић: Још сам гладан успјеха, не идем у пензију док год сам потребан Србији

Србија ће на Европском првенству у Њемачкој имати неколико искуснијих фудбалера за које су многи мислили да ће им то бити опроштај од државног тима, али сада знамо да Душан Тадић уопште не размишља о томе.

Капитен "орлова" не планира да послије турнира у Њемачкој стави тачку на играње за репрезентацију, него планира да се стави на располагање селектору док год је то потребно и док год осјећа да може да помогне.

"Физички и психички се осјећам одлично. И даље сам гладан и жељан побједа и успјеха и све док је тако – играћу. Имамо примјере Модрића, Роналда, Месија и многих других. Ми играмо за репрезентацију из љубави и мислим да нам је обавеза да будемо увијек ту за њу, када год смо јој потребни. Значи, док год сам потребан репрезентацији - ту сам", рекао је Тадић за "Моззарт Спорт".

Уједно, то је најава да би Тадић могао да учествује и у квалификацијама за Свјетско првенство 2026. године, а у тренутку одржавања турнира у САД, Мексику и Канади имао би 38 година. "Што да не. Али, као што сам рекао: не треба правити дугорочне планове. Најбитније од свега је да се супер осјећам и да репрезентација профитира. Ми смо ту да будемо у служби државног тима и своје земље", нагласио је Тадић.

Подсјетимо, Душан Тадић је у дресу репрезентације Србије уписао 104 наступа и фали му још само једна да би се изједначио са Браниславом Ивановићем, досадашњим рекордером. Утисак је да би то већ одавно оборио да није био у свађи са Радованом Ћурчићем, некадашњим селектором због кога није хтио да игра за "орлове".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана