Сва три премијерлигаша из Српске данас почињу с радом

Дарко Пашагић
Сва три премијерлигаша из Српске данас почињу с радом

БАЊАЛУКА - Послије само нешто више од три седмице откако је завршен први дио шампионата с припремама за наставак сезоне данас ће у размаку од неколико часова с радом почети сва три премијерлигаша из Републике Српске.

Фудбалери Борца у наставку првенства имају циљ да остану на челу табеле и домогну се треће титуле добојске Слоге да остану у горњем дијелу, док играчи Звијезде 09 маштају о опстанку у елити.

Редове Бањалучана за сада су напустили голман Милан Мијатовић и Колумбијац Хозе Рикардо Кортез.

- Сви остали требало би да се данас у 11.30 часова окупе на Градском стадиону. План припрема је одавно већ познат. Све до 23. јануара тренираћемо у Бањалуци и за то вријеме одиграћемо један контролни меч. Послије тога селимо се у Турску, а планирано је да у Анталији одиграмо пет мечева - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Иако то још нико није званично потврдио велики су изгледи да у наставку сезоне дрес Борца неће носити ни Израелац Рослан Барски, Колумбијац Ђанфранко Пења, Словенац Јанез Пишек и Федор Предраговић, а сигурно је да ће бити и долазака у редове великана из Платонове.

- Наше амбиције у наставку сезоне су јасне. Желимо да се задржимо на првом мјесту, али и да наставимо серију без пораза што је могуће дуже - додао је Мариновић.

Само 30 минута касније обавиће се прозивка и у етно-селу Станишић, а одмах по окончању првог дијела сезоне знало се да ће Звијезда 09 у наставак сезоне без девет играча из првог дијела првенства. То су: Младен Јутрић, Марко Јевремовић, Алекса Паић, Зоран Даноски, Крста Дорђевић, Бубакар Сане, Еманулах Блажевић, Ненад Гаврић и Седад Субашић.

- Сви остали фудбалери из првог дела првенства требало би у 12 часова да се јаве на прозивку, а први тренинг одрадићемо 60 минута касније. Још је рано говорити о појачањима којих ће сигурно бити, али не у оноликом броју као када је почињало првенство. Имамо доста времена да се уиграмо, а комплетне припреме одрадићемо у етно-селу Станишић и на околним теренима. Ривали у пријатељским утакмицама биће нам екипе из околине. Једини циљ у наставку сезоне биће нам да покушамо да се дочепамо опстанка, мада смо сви свесни да нас очекује веома тежак задатак - реалан је тренер Звијезде 09 Дарко Милисављевић.

Шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић прозивку је заказао за 14 часова, а 30 минута касније биће одржан и први тренинг у новој сезони. За добојски тим који је сигурно и најпријатније изненађење првог дијела сезоне у наставку шампионата неће играти: Тони Јовић, Данило Шиповац, Павел Баранов, Сташа Баштић, Обрад Старчевић, Огњен Шешлак и Андреј Боснић.

- На прозивци ће бити и неколико нових фудбалера с којима би, уколико испуне очекивања, у наредним данима требало да буде потписана сарадња. Као што је познато 23. јануара путујемо на припреме у Анталију и тамо ће се одиграти четири контролна сусрета. Већ 26. јануара играмо против казахстанског Јелимај Семеја, а три дана касније против пољске Висле Плок. За 2. фебруар договорен је сусрет са узбекистанским Бунјодкором, а 5. фебруара ривал ће нам бити Динамо Москва - нагласио је Јагодић.

Куп БиХ

Прве званичне утакмице у 2024. години сва три клуба из Републике Српске одиграће 10. и 11. фебруара, када су на распореду мечеви осмине финала Купа БиХ. Вољом жријеба Борац и Звијезда 09 ће у директном окршају одлучити о путнику у четвртфинале, док ће Слога на стадиону “Др Милан Јелић” угостити Игман. Први мечеви у наставку сезоне у Премијер лиги биће одиграни седам дана касније када су на распореду сусрети 19. кола. Борац ће дочекати Тузла сити, Слогу Вележ, док ће Звијезда 09 бити гост код Посушја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана