Шурбатовић послије смјене прозвао Пиксија: "Поражен сам"

Агенције
Шурбатовић послије смјене прозвао Пиксија: "Поражен сам"

Доскорашњи генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић огласио се на дан када је објављена вијест да напушта Савез, као и директор репрезентације Мирослав Тањга.

У изјави достављеној медијима, он је рекао да се дуже вријеме не слаже са политиком вођења савеза, а посебно се није слагао са одлуком да селектор Драган Стојковић добије подршку и остане послије још једног дебакла репрезентације. "Поражен сам тиме", објаснио је Шурбатовић.

“Послије јучерашње сједнице ИО и разговора са предсједником Џајићем донијели смо заједничку одлуку о споразумном раскиду сарадње. Разлози су бројни и не датирају од јуче. Већ неко вријеме дубоко се не слажем са политиком вођења савеза, одсуством одговорности за неуспјехе и нереаговањем на бројне аномалије и нерегуларности. Посебно сам био поражен одлуком ИО да се селектору продужи уговор и пружи подршка, умјесто логичне смјене након још једног дебакла у Њемачкој".

"Управо завршени послови на великим пројектима које сам водио и бројне обавезе према УЕФА и ФИФА разлог су што то управо сада чиним. С обзиром на тренутну атмосферу у тиму и предстојеће важне утакмице у Лиги нација, наредних дана нећу давати изјаве. Одмах након тога бићу на располагању медијима да отворено и без пардона разговарамо о свим актуелним темама", казао је Шурбатовић.

Он је најавио оставку након повратка са репрезентацијом из Њемачке, када је недвосмислено рекао да не вјерује да Пикси може да окрене ствари, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана