Судије се напиле, па направиле хаос у Грчкој

Г.С.
Судије се напиле, па направиле хаос у Грчкој

АТИНА - Пољски фудбалски судија Павел Рачковски, његови помоћници Радослав Сиечка и Адам Купшик, те ВАР арбитар Криштоф Јакубик направили су бизаран инцидент на путу за Атину, тврде грчки медији.

Овај квартет требало је да суди  дуел грчког шампионата АЕК - Арис, што је честа појава у овом првенству да странци дијеле правду. Ипак, Пољаци нису стигли на меч. Разлог за то је што су напили у авиону, потом посвађали са двојицом навијача, а онда нестали тврде грчки медији. Међу путницима на лету је било Грка који раде у Пољској и који су разумјели о чему судије причају који су исмијавали земљу у којој треба да суде.

Судије су провоцирале двојицу Грка оца и сина, покушали да се физички обрачунају, оца су чак и пљунули, прије него ли је озбиљнији инцидент спријечила полиција на аеродрому. Судије су током лета спомињале и да ће по доласку у Атину ићи у ноћни живот. И ту се догодио нови заплет. Грчки медији наводе да у овом тренутку нико не зна гдје су Павел, Радослав, Адам и Криштоф. Судије су једноставно нестале, што је потврђено и из АЕК-а и савеза.

Пољаци су демантовалии цијелу причу, а главни судац Рачковски је рекао како су њих у авиону напали навијачи Панатинаикоса.

''Напао ме навијач Панатинаикоса након слијетања у Атину. Био сам попљуван и ударен. Тај човјек је био пијан и рекао је да ће ме уништити у медијима. Устао је са свог мјеста и рекао да је из Панатинаикоса и да ће нас уништити. Био је то пијан и агресиван човјек. Хтјели смо ићи у полицију, али јнам је један заштитар из Грчке савјетовао да је боље да то не направимо јер ћемо провести цијелу ноћ у полицији. Рекао нам је да је боље да одемо у хотел рекао је Рачковски

Павел већ дуже вријеме суди утакмице грчке лиге, а био је главни арбитар у дербију Панатинаикоса и Олимпијакоса. Значку ФИФА носи још од 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана