Штопер Борис Остојић задужио капитенску траку у Лакташима

Дарко Пашагић
Штопер Борис Остојић задужио капитенску траку у Лакташима

ЛАКТАШИ - Фудбалери Лакташа у нову сезону ући ће са новим капитеном, а та част припала је Борису Остојићу, који је у овом клубу од октобра 2020. године.

Стамени штопер, који је без икакве сумње својим залагањем и пожртвованошћу заслужио да буде први међу једнакима не крије да му је драго што је задужио траку.

- И раније сам био капитен у појединим утакмицама, када на терену није било Михајла Амиџића, који је напустио Лакташе, тако да то за мене није новитет. Међутим сада је нешто друго. Иако нисам играч са најдужим стажом у екипи припала ми ја та велика част и надам се да ћу својим играма оправдати указано повјерење. Очекујем помоћ од играча са дужим стажом, јер смо сви заједно на истом задатку да што боље презентујемо клуб и град - нагласио је Остојић.

У првој сезони по повратку међу прволигаше Српске Лакташи су заблистали и освојили треће мјесто.

- Када се осврнем на прошлу сезону стварно смо били прави хит првенства и сигурно да смо изненадили многе. За то је уз стручни штаб и играче заслужна и агилна управа клуба на челу прије свега са директором Игором Радељићем, који су нам омогућили стварно одличне услове у свим сегментима - наставио је Остојић.

По његовим ријечима Лакташи и у сезони која ће стартовати 12. августа имају велике амбиције.

- По мом мишљењу највећи фаворити за освајање титуле биће Радник и Рудар Приједор, а њима уз раме бићемо и ми. У овом тренутку најважније је да нас у припремном периоду мимоиђу повреде и да се добро спремимо за шампионат, који ће бити сигурно веома интересантан - рекао је Остојић.

Шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић планирао је у припремном периоду одигравање пет контролних утакмица, а прва ће бити у суботу од 18 часова, када ће његови изабраници гостовати код Жељезничар Спорт тима у Бањалуци. Послије тога биће одиграни дуели против Жупе из Милосаваца, добојске Слоге, Слободе из Мркоњића Града, а генералка је 5. августа против зеничког Челика на “Билином пољу”.

- Прву провјеру имамо против клуба у којем сам започео каријеру. Сигурно је да ће то бити занимљив окршај, јер се на Предграђе вратио тренер Бранислав Крунић под чијим вођством сам дебитовао у прволигашкој конкуренцији. Резултат у овом сусрету није толико важан колико је битно да се добро истрчимо и да се не деси нека повреда - додао је Остојић.

Одласци и доласци

Досадашњи прелазни рок у Лакташима обиљежио је велики број долазака и одлазака. Дошли су Јанко Николић, Небојша Бабић, Вук Тешић, Амар Смаиловић, Кристијан Пенић, Џафо Хаџић и Милан Шикањић, а отишли су Владимир Петковић, Душан Комљеновић, Василије Јотић, Боро Ерић, Михајло Амиџић, Небојша Рунић, Никола Бабић, Урош Стаменковић и Давид Вуковић, који се послије позајмице вратио у Борац.

- Стварно је било доста промјена у екипи, али вјерујем да ћемо се сви заједно веома брзо уиграти и првенство дочекати потпуно спремни - нагласио је Остојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана