Штопер Александар Војновић се усталио у тиму Радничког: Пријала ми је промјена лиге

Дарко Драгичевић
Штопер Александар Војновић се усталио у тиму Радничког: Пријала ми је промјена лиге

НОВИ ГРАД - Дефанзивац Александар Војновић одлично се снашао у Радничком. Иако му је прелазак у Ниш први одлазак ван граница БиХ, најбољи фудбалер Републике Српске у 2022. години усталио се у стартној постави.

Војновић је одиграо свих 14 мечева за нови тим. У свим утакмицама био је стартер и међу најбоље оцијењеним је играчима.

Током каријере Војновић је наступао за матичну Слободу, Рудар Приједор, Звијезду и Борац.

- Први утисци су изузетно позитивни. Раднички је клуб са великом традицијом и по томе је у топ 5 тимова у Србији, уз то је одлично организован. Промјена лиге ми је добродошла јер сам добио нови изазов и мотив. Лига је за мене нова, стандардни сам првотимац, тако да с те стране немам разлога да се жалим. Нажалост, једино што је лоше су резултати. Након доброг старта клуб није имао среће у неким мечевима да дође до већег бодовног салда. Не играмо уопште лоше, али смо у кризи резултата. Против Спартака и Напретка смо пропустили велике шансе да остваримо бољи резултат. Исто сад против Пазара смо промашили бројне шансе и стигла је казна. Ова екипа има квалитет и вјерујем да јој је мјесто у плеј-офу те да ћемо то успјети да изборимо - рекао је Војновић.

До краја ове полусезоне Нишлије имају веома тежак распоред. Војновић доноси и паралелу између првенства Србије и Лиге БиХ.

 - Ако се изузме четири-пет водећих тимова, квалитет лиге је веома изједначен и свако сваког може да побиједи. Игра се веома чврсто, тако да често један гол одлучи о побједнику. Екипе играју опрезно па ко први поведе, веома често на крају дође до побједе. Истина је да имамо веома тежак распоред до краја, играмо против водећих тимова, ту је и Куп дуел против Звезде, али треба да искористимо домаћи терен. Већину мечева играмо на “Чаиру” и ту видим шансу да изађемо из кризе и да покажемо квалитет који сигурно посједујемо - поручио је дефанзивац.

Раднички је тренутно на 14. мјесту са 13 бодова, али му мјесто у плеј-офу бјежи пет, тако да је и даље у игри да оствари амбиције. Штопер се већ упознао са квалитетом тимова и нападача, а једног ипак издваја.

- Кад гледам тимски, мислим да смо највише проблема имали против ТСЦ-а и Вождовца, играју веома квалитетно у нападу, уиграни су и опасни. Појединачно најтеже је чувати Матеуса Салдању из Партизана. Изузетно је добар са лоптом, такође у игри леђима, зна да одложи лопту саиграчима и непредвидив је. Доказао је свој квалитет и головима - поручио је Војновић.

Поуздани дефанзивац и даље прати свој бивши клуб Борац.

- Пратим Борац кад ми то обавезе дозволе и кад се не поклапају термини мечева. Драго ми је што је на првом мјесту и надам се да ће тако и остати до краја. Желим клубу све најбоље у наставку првенства - истакао је Александар.

Ђорђевић преузео тим

Тренер Никола Трајковић преузео је одговорност за лоше резултате клуба и поднио оставку, коју је управа нишког тима прихватила. На његово мјесто је сјео Славољуб Ђорђевић, бивши тренер Радника из Сурдулице, Војводине и јуниора Црвене звезде. Ђорђевић је током каријере играо за нишки тим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана