Стојковић: Врло смо близу циља, момци су урадили посао на најбољи могући начин

Танјуг
Стојковић: Врло смо близу циља, момци су урадили посао на најбољи могући начин

БЕОГРАД - Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић честитао је вечерас играчима на побједи против Црне Горе у квалификацијама за ЕП 2024. године и додао да је овај дуел изузетно тежак на психолошком плану.

Србија је вечерас у Београду побједила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у посљедњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

"Играчи су показали фантастичан карактер, потпуно заслужено смо победили. Једна велика победа за Србију. Врло смо близу циља", рекао је Стојковић послије меча за ТВ Арена спорт.

 Србија је пре три дана поражена у гостима од Мађарске 2:1.

 "Вратили смо се празних џепова из Будимпеште. Мислим да смо тада незаслужено изгубили. Није трагедија да одиграте нерешено, али онда не бисмо зависили од нас. Желели смо сами да решавамо своју судбину. Утакмица са доста тензије, на психолошком плану јако тешка. Много ме радује реакција играча у другом полувремену где су заиста показали да заиста желе победу и она се остварила", навео је Стојковић.

Он је истакао да је био потпуно миран током утакмице са Црном Гором.

"Као тренер сам урадио све да припремим екипу на најбољи могућо начин. Био сам спокојан и мир, знао сам да ће играчи одрадити свој део посла онако како треба. Увек постоји та доза страха, али тај страх од негативног резултата је само показатељ да поштујете такмичење у коме се налазите. Ово нису пријатељске утакмице, овде је у питању ЕП. где нисмо били 24 године. Улог је енормно велик. Из тог разлога ја сам урадио све да припремим момке, а они су урадили посао на најбољи могући начин. Желео бих да се захвалим навијачима, била је сјајна атмосфера и они су заслужили да оду кући срећни", закључио је Стојковић.

Пласман обезедио Sofascore

Тадић: Знали смо да смо бољи и јачи, заслужено смо победили

Капитен фудбалске репрезентације Србије изјавио је вечерас у Београду да је његов тим показао заједништво и да је заслужено побједио Црну Гору у квалификацијама за ЕП 2024.

 "Ова група момака је показала да може и да има 'ону ствар', а то је некад најбитније. Знали смо да смо јачи и бољи. Били смо стрпљиви и као што сам рекао били смо тим и заслужено славили", рекао је Тадић послије меча за ТВ Арена спорт.

 "Сваки гол ми је битан, небитан је противник, свака утакмица и гол имају тежину. Пресрећан сам. Ништа није готово, славимо вечерас, али остајемо мирни. Имали смо велики притисак пред овај циклус. Одиграли смо сјајну утакмицу, доминирали и заслужено славили", рекао је за ТВ Арена спорт Александар Митровић, који је постигао два гола на мечу са Црном Гором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана